Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Γενναία μείωση των τεκμηρίων για τα αυτοκίνητα – πληρωμή ανά μήνα


Γενναία μείωση των τεκμηρίων δαπανών διαβίωσης που θα αναθερμάνει την αγορά του αυτοκινήτου και θα ενισχύσει τα έσοδα του κράτους, προτείνει σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα.Όπως επισημαίνει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «τα τεκμήρια διαβίωσης για τον κλάδο του αυτοκινήτου σήμερα είναι ιδιαίτερα υψηλά, καθώς έχουν καταστήσει παντελώς ασύμφορη την κατοχή και χρήση οχημάτων υψηλού κυβισμού. Τα υψηλά τεκμήρια, εκτός από το υψηλό εισόδημα που «χρεώνουν» στους κατόχους των Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού, προκαλούν μεγάλη επιβάρυνση και μέσω της επιβολής του ετήσιου φόρου πολυτελούς διαβίωσης.»


Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης επιβάλλεται σε κατόχους Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών και έως 2.500 κυβικών υπολογίζεται με συντελεστή 5% επί του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης. Για Ι.Χ. μεγαλύτερου κυβισμού ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 10% επί του τεκμηρίου. Δεδομένου ότι, η υψηλή φορολόγηση των αυτοκινήτων ευθύνεται για την μαζική κατάθεση πινακίδων και κατ΄ επέκταση την απώλεια εσόδων για το κράτος, κρίνεται αναγκαία μια γενναία μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Επιπλέον, ο κ. Λ. Αυγενάκης υπογραμμίζει ότι: «είναι σημαντικό η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας να γίνεται με βάση το μήνα και όχι το έτος, δηλ. ο φορολογούμενος να μπορεί να παραλάβει τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός του και να καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους και όχι για ολόκληρο το χρόνο.»

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει μια γενναία μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης που θα αναθερμάνει την αγορά του αυτοκινήτου και θα ενισχύσει τα έσοδα του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...