Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

«Συναγερμός» στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το απόγευμα της Τρίτης, όταν περίπου στις 17.30, ιδιωτικό τζετ που εκτελούσε πτήση από το Ντουμπάι προς τη Μάλαγα μεταφέροντας πέντε άτομα, παρουσίασε ένδειξη έλλειψης καυσίμων.


Το γερμανικό αεροσκάφος επρόκειτο, ούτως ή άλλως, να κάνει στάση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου για ανεφοδιασμό, ωστόσο ένδειξη στο πιλοτήριο έδειξε ότι τα καύσιμα είχαν τελειώσει νωρίτερα από το προσδοκώμενο!

Ο πιλότος του αεροσκάφους, ψύχραιμος στους χειρισμούς και την εκτίμησή του, δεν ενεργοποίησε το μηχανισμό emergency (επείγουσας κατάστασης), ωστόσο ο Πύργος Ελέγχου του αεροδρομίου "Ν.Καζαντζάκης" ενημερώθηκε για την κατάσταση και ενεργοποίησε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (αστυνομία, πυροσβεστική, ΕΚΑΒ) που κινητοποιήθηκαν άμεσα, για παν ενδεχόμενο.

Ευτυχώς, η παρέμβασή τους δε χρειάστηκε καθώς το αεροπλάνο προσγειώθηκε ομαλά χωρίς πρόβλημα, ανεφοδιάστηκε με καύσιμα και αναχώρησε για τον τελικό προορισμό του. Ωστόσο το crash test στο αεροδρόμιο έδειξε ότι οι υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν κάθε έκτακτη κατάσταση.

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...