Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Γιάννης Μιχελογιαννάκης : «Όχι στην δίωξη φοιτητών»

 Όταν η παιδεία βρίσκεται σε κρίση, λύση δεν είναι οι διώξεις φοιτητών. Δυστυχώς, η κατάσταση στο χώρο  της παιδείας χαρακτηρίζεται ως άκρως επικίνδυνη. Την ώρα που τα πανεπιστήμια είναι κλειστά εδώ και εβδομάδες με τους γονείς, παρά τα χαράτσια, τους φόρους, τις ληστρικές επιδρομές σε μισθούς και συντάξεις, να προσπαθούν να συντηρήσουν ένα δεύτερο σπίτι, χωρίς αντίκρισμα παιδείας για τα παιδιά τους, την ώρα που αρκετοί φοιτητές διακόπτουν τις σπουδές τους για οικονομικούς λόγους και ελάχιστοι είναι οι φοιτητές που  δικαιούνται δωρεάν σίτιση και διαμονή σε εστία, έχουμε διώξεις φοιτητών, επειδή «τόλμησαν» να αγωνιστούν για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν.


Πρέπει ορισμένοι να κατανοήσουν ότι, κανένας αγώνας δεν πρέπει να ποινικοποιείται, πόσο μάλλον ο δίκαιος αγώνας νέων ανθρώπων, που αγωνίζονται για δίκαιους σκοπούς και υψηλά ιδανικά.

Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος τον περιστάσεων και θα αποφασίσει λέγοντας το δικό της «όχι», στην στοχοποίηση όποιου αγωνίζεται και διεκδικεί τα δικαιώματά του,  όποιου αγωνίζεται για να μην χρειαστεί να μεταναστεύσει εκείνο το ανθρώπινο και επιστημονικό δυναμικό που μπορεί να συμβάλλει στην αναγέννηση του τόπου, για να μην μετατραπεί η μόρφωση σε προνόμιο για λίγους.


Γιάννης Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...