Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Minoan Lines… πλωρη για Χανια!


Αίτηση για την ετήσια δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά κατέθεσε η Minoan Lines σύμφωνα με δημοσιεύματα. Στην αίτηση δρομολόγησης αναφέρει ότι προτίθεται να δρομολογήσει το πλοίο «Ikarus Palace» στη γραμμή Πειραιά-Χανιά από την 1η Νοεμβρίου 2014. 

Το πλοίο θα κάνει απογευματινά δρομολόγια, με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό.


Η αίτηση της Minoan είχε προαναγγελθεί από τη διοίκησή της, τον Εμ. Γκριμάλντι, σε πρόσφατο συνέδριο που είχε διοργανώσει η ίδια στη Νάπολη. Σημειώνεται ότι  η νομοθεσία δεν προβλέπει άρνηση έκδοσης της σχετικής άδειας από τον αρμόδιο υπουργό εκτός εάν τα χαρτιά του πλοίου δεν είναι σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία.

Η κίνηση της Minoan Lines, θυγατρικής του ομίλου Grimaldi, ουσιαστικά σημαίνει την αρχή του πολέμου με την ΑΝΕΚ. Πέρα από την έκβαση της αίτησης ασκείται με αυτόν τον τρόπο πίεση προκειμένου η ΑΝΕΚ να υποχωρήσει στην Ιταλία – Αδριατική όπου η Χανιώτικη εταιρία έχει κοινοπραξία με την Attica Group και διαθέτει μεγάλα μερίδια αγοράς.

Ήδη η ΑΝΕΚ πάει το κορυφαίο πλοίο Olympic Champion στα Χανιά στήνοντας γραμμή άμυνας, που ωστόσο κοστίζει σε μια περίοδο που η κρητική εταιρία δεν ε΄χει περιθώρια αιμορραγίας. Η έλευση του «Ikarus Palace» στα Χανιά, πάντως, εν όψει της σεζόν και με δεδομένο πόλεμο τιμών, πρόσκαιρα θα αναβαθμίσει τον ανταγωνισμό και τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Το θέμα είναι μέχρι πότε;

Υπενθυμίζεται ότι είναι η τρίτη προσπάθεια της Minoan Lines, θυγατρικής του ομίλου Grimaldi, να κατέβει στα Χανιά κόντρα στην ΑΝΕΚ, τη μοναδική εταιρεία που εξυπηρετεί τη γραμμή.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...