Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Στην Κρήτη τα περισσότερα «παραβατικά» κυλικεία σχολείων

Από τα 3.263 κυλικεία που ελέγχθηκαν σε όλη την χώρα τα 151 δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια, στα 124 πωλούνταν απαγορευμένα είδη και στα 139 καταγράφηκαν αγορανομικές και υγειονομικές παραβάσεις


Τα στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τα αποτελέσματα των αστυνομικών ελέγχων στα κυλικεία των σχολείων διαβίβασε στη Βουλή ο Νίκος Δένδιας.

Σε σύνολο 3.263 κυλικείων που ελέγχθηκαν την περσινή σχολική χρονιά, χωρίς την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας βρέθηκαν τα 151 ενώ οι περισσότερες παραβάσεις διαπιστώθηκαν στην Κρήτη.

Από τους ελέγχους προέκυψε ότι
-σε 124 κυλικεία πουλούσαν απαγορευμένα είδη, 
-σε 139 διαπιστώθηκαν παραβάσεις αγορανομικών και υγειονομικών διατάξεων. 

Τα περισσότερα κυλικεία που λειτουργούσαν χωρίς άδεια ήταν στην Αθήνα, καθώς διαπιστώθηκαν 41 τέτοιες περιπτώσεις και ακολουθεί η Κρήτη με 33 κυλικεία χωρίς άδεια. Στην Κρήτη διαπιστώθηκαν και τα περισσότερα κυλικεία με πώληση απαγορευμένων ειδών και με παραβάσεις αγορανομικών και υγειονομικών διατάξεων.

Στην Αθήνα έγιναν έλεγχοι σε 821 κυλικεία. Τα κυλικεία χωρίς άδεια ήταν 41, τα 15 κυλικεία βρέθηκαν να πουλάνε απαγορευμένα είδη και τα 17 να έχουν παραβιάσει αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις. Στην Κρήτη, όπου έγινε έλεγχος σε 193 κυλικεία, βρέθηκαν 33 χωρίς άδεια, 28 να πουλάνε απαγορευμένα είδη και 41 να παραβιάζουν αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, οποίος είχε απευθυνθεί και στα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...