Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Η «Νόστιμη γη» της Σητείας με τον Βασίλη Καλλίδη

Κάθε Σάββατο, ο chef, συγγραφέας, δημοσιογράφος και ερευνητής γεύσεων, Βασίλης Καλλίδης θα μας ταξιδεύει στις πιο… νόστιμες και φιλόξενες γωνιές της χώρας μας, με αφορμή θεματικές γιορτές τοπικών προϊόντων, φεστιβάλ αλλά και πανηγύρια. 

Πολλές εικόνες και γεύσεις Ελλάδας. Πρωτοποριακές προτάσεις, σύγχρονες καλλιέργειες και αγροτικές πρακτικές, καθημερινοί άνθρωποι σε όλη την αλυσίδα παραγωγής τροφής, αυθεντικά «στέκια», παραδοσιακές γεύσεις και πολλή μουσική.

Tο Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στις 20:00, ο Βασίλης Καλλίδης ετοιμάζει βαλίτσες για την Κρήτη και ταξιδεύει στη «Νόστιμη γη» της Σητείας για τη γιορτή του Άη Γιώργη του Μεθυστή.

Στον πλούσιο  τόπο της Κρήτης, με τα εύφορα χώματα και τους μερακλήδες ανθρώπους που ξέρουν να παράγουν, να μαγειρεύουν, να τρώνε, να γλεντάνε και να τραγουδούν, ο Βασίλης συναντάει μελισσοκόμους, αγρότες που καλλιεργούν χαρούπια και αρωματικά βότανα και ελαιοπαραγωγούς. Επίσης, επισκέπτεται μια οικογένεια που ετοιμάζει τη ρακή της χρονιάς στο ρακοκάζανο και ζεί ένα αξέχαστο γλέντι.

Περιπλανείται στην πόλη της Σητείας και τα γύρω χωριά, δοκιμάζει κεράσματα και μεζέδες και μαγειρεύει θαλασσινή μακαρονάδα με χταπόδι και χαρουπόμελο, ολόκληρο γουρουνόπουλο ψητό και μοσχομυριστά χορτοπιτάκια γεμάτα αρώματα από τη «Νόστιμη γη» της Κρήτης.

Αξέχαστη εμπειρία για το Βασίλη, η γιορτή του Αη Γιώργη του Μεθυστή στο μικρό χωριό των Παπαγιαννάδων, όπου ο παπάς κάνει μια λειτουργία για να ευλογήσει το κρασί όλης της χρονιάς και ακολουθεί ένα μεγάλο κρητικό φαγοπότι.

 «Νόστιμη γη»  με τον Βασίλη Καλλίδη: Γιατί το ταξίδι άνοιγει την όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...