Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ηράκλειο: Διαμαρτυρήθηκαν για την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα


Στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Του Γιώργου Παπαδάκη / prismanews.gr

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρητης διοίκηση και μέλη της ΕΛΜΕ Ηρακλείου με αφορμή τη πρόσφατη υπουργική απόφαση του Κ. Αρβανιτόπουλου που προβλέπει την αύξηση μαθητών ανά τμήμα στους 30. 

Αυτό σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι πραγματοποίησαν και τρίωρη στάση εργασίας, αλλά την ΟΛΜΕ θα προκαλέσει ασφυξία μέσα στην διδασκαλική αίθουσα με τους εκπαιδευτικούς να μην μπορούν καλά τη δουλειά τους και τους μαθητές να κουράζονται από την πολυκοσμία.


Οι καθηγητές θα παίζουν τον ρόλο του παιδοφύλακα μέσα στην αίθουσα τόνισε στο prismanews.gr ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου κ. Λάζαρος Μάρκου και τόνισε ότι η κατάσταση πια είναι μη διαχειρίσιμη ενώ έκανε λόγο για συλλογική κατάρρευση του εκπαιδευτικού συστήματος από πλευράς της Κυβέρνησης. Γυρίζουμε 30-40 χρόνια τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρκου.

Από τη πλευρά του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκαίδευσης Ηρακλείου κ. Μανουσάκης Γιώργος τόνισε ότι αν χρειαστεί να εξετάσει εξαιρετικές περιπτώσεις θα το κάνει προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση.

Συγκεκριμένα για το θέμα αυτό η ΟΛΜΕ έχει εκδώσει της εξής ανακοίνωση:
Με απόφαση που υπέγραψε ο Κ. Αρβανιτόπουλος και μάλιστα  τις ημέρες που οι εκπαιδευτικοί απεργούσαν ενάντια σ’ αυτή την πολιτική με συμμετοχή πάνω από 90%, ορίζεται μεν ανώτατος αριθμός μαθητών ανά τάξη οι 27, αλλά ‘σε εξαιρετικές περιπτώσεις με απόφαση του οικείου Διευθυντή Δ/θμιας Εκπαίδευσης μπορεί να γίνει προσαύξηση κατά 10%’.
Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, με αυτή την απόφαση ουσιαστικά επανερχόμαστε στους 30 μαθητές στην τάξη.
Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούν τέλος το υπουργείο Παιδείας ότι χρησιμοποιεί τον αυξημένο αριθμό των μαθητών στην τάξη, μαζί με τις συγχωνεύσεις –καταργήσεις σχολείων για να δημιουργήσει τεχνητές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών και να ωθήσει χιλιάδες συναδέλφους στη διαθεσιμότητα και την απόλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...