Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Σχηματίζουν με το σώμα τους το σήμα της μη βίας στο κέντρο του Ηρακλείου

Η συμβολική αυτή κίνηση αποτελεί σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας Ηρακλείου του διεθνή οργανισμού Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Χωρίς Βία μια απάντηση της τοπικής κοινωνίας σε κάθε φαινόμενο βίας


Σε μια δράση με ουσιαστικό μήνυμα ενάντια στη βία προχωρά η ομάδα Ηρακλείου του διεθνή οργανισμού Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Χωρίς Βία προσκαλώντας τους Ηρακλειώτες στην πλατεία Ελευθερίας απόψε στις 7.30 το απόγευμα στη δημιουργία ανθρώπινου σήματος της μη-βίας ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της μη-βίας.

Η συμβολική αυτή κίνηση αποτελεί σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας μια απάντηση της τοπικής κοινωνίας σε κάθε φαινόμενο βίας.

Σε μια κοινωνία που γίνεται όλο και πιο βίαιη, μια νέα ευαισθησία γεννιέται, ένας δυνατός σπόρος έχει φυτευτεί στις καρδιές μας. Είναι ο σπόρος μιας νέας κουλτούρας σε αυτό τον πολιτισμό που γίνεται διαπλανητικός και που θα προσπαθήσει να αλλάξει την κατεύθυνσή του, αποδεχόμενο και δίνοντας αξία στις διαφορές και δίνοντας σε κάθε άνθρωπο, επειδή το αξίζει, επειδή απλά έχει γεννηθεί, ίδια δικαιώματα και ίδιες ευκαιρίες. Είναι μια αδύναμη φωνή που προαναγγέλλει τους καιρούς που βρίσκονται πιο πέρα από τον άνθρωπο που έχουμε γνωρίσει. Είναι ένα ποίημα και ένα ουράνιο τόξο με διαφορετικά χρώματα. Είναι ένας Δαβίδ απέναντι σε έναν άγριο Γολιάθ. Είναι η απαλότητα του νερού απέναντι στη σκληρότητα του βράχου ... αναφέρεται στην ανακοίνωση

Το σήμα της μη βίας

Το σήμα της ενεργούς μη-βίας σχεδιάστηκε το 2006 από τον Ούγγρο Attila Steve Kopiás για το Ανθρωπιστικό Κίνημα. Ο εσωτερικός κύκλος συμβολίζει το άτομο, την εσωτερική του ενότητα και ειρήνη. Ο εξωτερικός συμβολίζει το περιβάλλον του και την ενότητά του με αυτό. Τα δύο ημικύκλια συμβολίζουν την αλληλεξάρτηση της εσωτερικής και της εξωτερικής ενότητας και ειρήνης.

Πηγή: prismanews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...