Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ηράκλειο: Παιδεία για κλάματα - Δημοτικό σχολείο παραμένει κλειστό επειδή δεν υπάρχει δάσκαλος!

Τραγική είναι η κατάσταση στα σχολεία έναν μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς πολλά υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

Ένα από τα… κλειδωμένα σχολεία, που τα παιδιά μένουν στα σπίτια τους, είναι το Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο της Παναγιάς, το οποίο ενώ ήταν προγραμματισμένο να κλείσει, μέσα στο καλοκαίρι , η απόφαση ανεκλήθη, ωστόσο μαθήματα δεν γίνονται και τα παιδιά μένουν στο σπίτι περιμένοντας το δάσκαλο!

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ Κρήτης το μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Κανακουσάκη, εξέφρασε την αγανάκτησή της για την κατάσταση και είπε ότι οι γονείς σκέφτονται αν πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους δάσκαλο, ή αν πρέπει να πάνε τα παιδιά τους στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης και να τους κάνουν μάθημα εκεί!

Απαντώντας ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Απόστολος Κλινάκης είπε ότι όλα εξαρτώνται από τις πιστώσεις, οι οποίες αν εγκριθούν θα πάει δάσκαλος στο σχολείο τη Δευτέρα. Το άλλο σχολείο στο Ηράκλειο όπου δεν γίνονται μαθήματα για τους ίδιους λόγους είναι το Ευρωπαϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...