Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σχολείων στην Κρήτη

Γυμνάσια, Λύκεια, ακόμη κι ένα... Δημοτικό παραμένουν υπό κατάληψη εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό και υποδομές.

         
Περίπου 30 σχολεία παραμένουν υπό κατάληψη στην Κρήτη, με τους μαθητές -αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις και τους γονείς- να διαμαρτύρονται για τις μεγάλες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και υποδομές.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου όπου εδώ και χρόνια οι μαθητές μετακινούνται για μάθημα σε αίθουσες ακατάλληλες, που ήταν παλιές αποθήκες, ενώ με τις νέες περικοπές αναπληρωτών οι μαθητές καταγγέλλουν πως ο αριθμός τους πλησιάζει τους 30.

Χαρακτηριστική επίσης είναι και η περίπτωση του Δημοτικού Σχολείου στα Αμιρά της Βιάννου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από τους γονείς που διαμαρτύρονται για την υποβάθμισή του από τετραθέσιο σε διθέσιο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, υπό κατάληψη παραμένουν τα εξής σχολεία στην Κρήτη: 11ο Ηρακλείου, Αγίου Μύρωνα, Ασημίου, Γαζίου, Γουβών, Επισκοπής, Μαλίων, Τυμπακίου, το 1ο και 4ο Χανίων, το Λύκειο Αλικιανών Χανίων, το Λύκειο Περάματος Ρεθύμνου, τα ΕΠΑΛ 1ο και 6ο Ηρακλείου, 1ο Χανίων και τα ΕΠΑΛ Ιεράπετρας, Ρεθύμνου και Ακρωτηρίου (Χανιά) και τα Γυμνάσια 5ο Ηρακλείου, Αγίου Μύρωνα, Γαζίου, Γουβών, Μαλίων, Γαράζου, 1ο Κισσάμου και Κουνουπιδιανών.

Μάριος Διονέλλης
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...