Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ξεσηκώνονται για τις Κυριακές οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στο Ηράκλειο

Στους δρόμους για την Κυριακάτικη αργία βγαίνουν ξανά οι ιδιωτικοί υπάλληλοι του Ηρακλείου που καλεί σε γενικό ξεσηκωμό τους εργαζόμενους στο εμπόριο και συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 3ης και της 6ης Νοεμβρίου. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί όλους τους συναδέλφους που δουλεύουν στο Εμπόριο να δώσουμε άμεση απάντηση σε κάθε χώρο δουλειάς, καθώς Κυβέρνηση και Εργοδοσία φέρνουν: τη λήξη της μετενέργειας της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Εμπόριο και την εφαρμογή του νόμου για την Κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

Από την Κυριακή 3 Νοέμβρη αρχίζει η εφαρμογή του νόμου με τον οποίο καταργείται η Κυριακάτικη αργία. Ήδη πολλά καταστήματα έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι ανοιχτά. Το σωματείο μας, σε συντονισμό με τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους (ΠΑΣΕΒΕ) που επίσης πλήττονται με τον νόμο αυτό, έχει ξεκινήσει καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας και τους καλούμε να μη δεχτεί κανένας να δουλέψει την Κυριακή! Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και προετοιμάζουμε την απεργία της Κυριακής 3/11. Κανένα μαγαζί ανοιχτό Κυριακή!

Από τις 30/10/2013 εφόσον δεν έχει υπογραφεί νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση για το εμπόριο, θα λήξει η μετενέργεια της, που σημαίνει για τους ήδη εργαζόμενους ότι ο εργοδότης έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει μόνο το βασικό κλαδικό μισθό (860€ μεικτά) και τέσσερα επιδόματα (τέκνων, ωριμάνσεων, σπουδών, επικινδύνου εργασίας) αν προϋπάρχουν, ενώ για τις νέες προσλήψεις η εργοδοσία αξιοποιεί σαν κατώτερο όριο την ΕΓΣΣΕ. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να μην λυγίσουν στις πιέσεις, όπου εμφανίζεται ατομική σύμβαση, να μην υπογράφουν, να ενώνουν τη δύναμη τους με τους συναδέλφους τους μέσα από το σωματείο μας! Να διεκδικήσουμε κλαδική σύμβαση με βασικό μισθό τα 918€ (μεικτά), όλα τα επιδόματα, 5μερο, 8ωρο, 40ωρο και υποχρεωτική εφαρμογή της σύμβασης σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις.

Ακόμη δείχνοντας την έμπρακτη στήριξη στους ανέργους συναδέλφους μας, θα συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν αύριο μαζί με το σωματείο μας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, οι Επιτροπές Ανέργων της Λαϊκής Επιτροπής Νοτίων Συνοικιών και των Κεντροδυτικών Συνοικιών Ηρακλείου καθώς και η Γραμματεία Επισιτισμού – Τουρισμού του ΠΑΜΕ στον ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γ. Δεικτάκη, για τα σοβαρά προβλήματα των ανέργων συναδέλφων μας καθώς και το διεκδικητικό πλαίσιο για μέτρα ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους. prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...