Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Συγκέντρωση τροφίμων για άπορους Ηρακλειώτες από τους ορειβάτες

Οι εκδηλώσεις θα ανοίξουν την Τετάρτη 25 ΣεπτεμβρίουΟι εκδηλώσεις θα ανοίξουν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου


Σε συγκέντρωση τροφίμων ώστε να διανεμηθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας Κρήτης σε άπορες οικογένειες, θα προχωρήσει ο ορειβατικός σύλλογος Ηρακλείου στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που οργανώνει με τίτλο ΟΡΕΙΒΑΤΩΝΤΑΣ 2013 από 25 έως 29 Σεπτεμβρίου στην Πύλη Βιτούρι στο Ηράκλειο. Για την νέα κοινωνική δράση-πρωτοβουλία αναφέρθηκαν σήμερα με δηλώσεις τους στην Περιφέρεια Κρήτης η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου και μέλη της διοίκησης του ορειβατικού συλλόγου Ηρακλείου.

Η αντιπεριφερειάρχης ευχαριστώντας τον σύλλογο ανέφερε ότι πρόκειται για άλλη μια σημαντική πρωτοβουλία, γιατί η εποχή που διανύουμε είναι κοινωνικά και οικονομικά πάρα πολύ δύσκολη, και δυστυχώς αυξάνονται οι οικογένειες που έχουν ανάγκη την υποστήριξη μας και πρόσθεσε: Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο, τους φορείς, τους συλλόγους, που προσφέρουν και βοηθούν το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας Κρήτης. Όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση, βοηθώντας τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Από την πλευρά της το μέλος της διοίκησης του ορειβατικού συλλόγου Ηρακλείου Νανά Κουτσανδρέου κάλεσε τους πολίτες να πάρουν μέρος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, προσφέροντας παράλληλα τρόφιμα για τις αδύναμες οικονομικά οικογένειες.

Οι εκδηλώσεις

Οι εκδηλώσεις θα ανοίξουν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μμ με ένα καλωσόρισμα σε σας, τους φίλους και τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου. Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στους παλιούς ορειβάτες, στους οποίους θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες.

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μμ θα ενημερωθούμε από τα μέλη του Παγκρήτιου Κινήματος κατά των Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για τις καταστρεπτικές οικολογικές επιπτώσεις που επιφέρει η εγκατάσταση των μεγάλων μονάδων ΒΑΠΕ στο νησί μας, στα όμορφα βουνά μας και γενικά στο οικοσύστημα μας.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μμ έχουμε την προβολή της ταινίας ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΣΤΟ ΕΒΕΡΕΣΤ, μια κινηματογράφηση της πρώτης Ελληνικής αποστολής στα Ιμαλάια. O Πάυλος Τσιαντός, ένας από τους Έλληνες που κατέκτησαν τη στέγη της γης και δημιουργός της ταινίας, θα μας ταξιδέψει στο απόλυτο όνειρο κάθε ορειβάτη.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μμ τη βραδιά μας θα ανοίξει η Παιδική Χορωδία της Περιφέρειας Κρήτης. Στη συνέχεια θα προβληθούν φωτογραφίες και βιντεάκια από τις πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές μας, την αναρρίχηση και το ορειβατικό σκι. Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά παραδοσιακού και έντεχνου τραγουδιού με τους Αξέγνιους Περάτες.

Τέλος την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου κλείνουμε τις εκδηλώσεις μας με πεζοπορική διαδρομή στις 8.30 πμ για όλους όσους αγαπούν τη φύση από τη Σταλίδα στο Μοχό και πίσω στα Μάλια περπατώντας το λεγόμενο Βουλγάρικο μονοπάτι.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...