Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Άγιο Νικόλαος: Πρόγραμμα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Προσηλωμένοι στη διαμόρφωση και την υποβολή πιλοτικού προγράμματος για την επιμήκυνση του χειμερινού τουρισμού  στον Άγιο Νικόλαο  παραμένουν οι συνεργαζόμενοι φορείς της περιοχής. 


Σχετική συνάντηση εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου παρουσία και του Περιφερειάρχη Κρήτης. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δ. Κουνενάκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου Εμμ. Βαρκαράκης, ο Πρόεδρος Γ. Πελεκανάκης και το μέλος Στυλ. Γεωργόπουλος του Δ.Σ. του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης, τα μέλη του Επιμελητηρίου Λασιθίου Εμμ. Σφακιανάκης και Ιωαν. Πατεράκης.

«Ο Δήμος στηρίζει και συνεργάζεται από κοινού με τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης, ενός "πακέτου" διακοπών για ένα- δύο μήνες μέσα στο χειμώνα. Γι' αυτό πρωτίστως θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να ενεργοποιηθούν τοπικές επιχειρήσεις απ' όλο το φάσμα του τουριστικού κυκλώματος, ώστε να καταστεί υλοποιήσιμη» ανέφερε ο Δήμαρχος.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, το πρόγραμμα επιμήκυνσης έχει ιδιαιτερότητες, όπως το γεγονός ότι απαιτεί ένα αστικό περιβάλλον για να λειτουργήσει και όχι διάσπαρτα 2 -3 ξενοδοχεία, μακριά από πόλεις. Επίσης οι ξενοδοχειακές μονάδες που θα παραμείνουν ανοιχτές τη χειμερινή περίοδο θα πρέπει να διαθέτουν υποδομές και οργάνωση που να προσφέρει συμπληρωματικά, εναλλακτικές διεξόδους για τον ελεύθερο χρόνο των πελατών του.

Ακόμα έγκαιρης αντιμετώπισης χρήζει η λειτουργία επιλεγμένων αρχαιολογικών χώρων που πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί. Και γι' αυτό απαιτείται ενημέρωση και προγραμματισμός από το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να έχει εξασφαλίσει το αναγκαίο προσωπικό.



Πηγή: anatolh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...