Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Χανιά: Στη Σούδα πλοία του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού

Στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού της Σούδας βρίσκονται τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρεταννίας BILL WARK και LYME BAY, που ανήκουν στη ναυτική δύναμη «COUGAR 13».


Η παρουσία των δύο πλοίων, που πιθανότατα αναχωρούν αύριο, έχει προκαλέσει εντύπωση τόσο για τον όγκο όσο και για την παρουσία τους στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που πολεμικά πλοία ξένων χωρών «δένουν» στο τμήμα αυτό και σε μικρή απόσταση από τα σημεία που «δένουν» τα πλοία της γραμμής και τα κρουαζιερόπλοια.

Σύμφωνα με πηγές του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων τα πλοία βρίσκονται στη Σούδα για λόγους ανεφοδιασμού και αναψυχής των πληρωμάτων τους, ενώ επιβάτες που διακινήθηκαν με τα πλοία της γραμμής έκαναν λόγο για μεγάλη κινητικότητα.

Την ίδια ώρα από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, επισκέφθηκε την 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2013, μονάδες της Δύναμης «COUGAR 13» του Πολεμικού Ναυτικού της Μ. Βρετανίας, στο πλαίσιο προγραμματισμένου κατάπλου τους στον Ναύσταθμο Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Τζον Κίτμερ (John Kittmer), τον διοικητή της Δύναμης, αρχιπλοίαρχο Π. ΜακΑλπάιν (P. McAlpine), καθώς και τον ταξίαρχο Σ. Μπίρελ (S. Birrell), διοικητή της 3ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Ορισμένες μονάδες της Δύναμης ''COUGAR 13'', πριν από τον κατάπλου τους στον Ναύσταθμο Κρήτης, εκτέλεσαν συνεκπαίδευση με τις Φρεγάτες ''ΚΑΝΑΡΗΣ'' και ''ΑΙΓΑΙΟΝ'' σε ένα ευρύ φάσμα τεχνικών αντικειμένων στην περιοχή του νοτίου Αιγαίου.

Επιπρόσθετα, ο αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε εγκαταστάσεις και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, που ναυλοχούν στον Ναύσταθμο Κρήτης, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συντήρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...