Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Βουλγαρική εταιρεία ασφαλίζει παράνομα αυτοκίνητα στην Κρήτη

Τα ασφαλιστήρια από την συγκεκριμένη εταιρεία δεν γίνονται αποδεκτά από την Τροχαία.


Την προσοχή των ασφαλισμένων οδηγών στη βουλγαρική ασφαλιστική εταιρεία 'Lev Ins' εφιστά ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων που ενημερώνει το κοινό ότι τα ασφαλιστήρια της εταιρείας αυτής είναι παράνομα και δεν αναγνωρίζονται από την Τροχαία.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος γνωστοποιεί ότι η ανωτέρω αναφερόμενη εταιρεία δεν είναι καταχωρισμένη είτε ως 'General Commodities Trade' είτε ως 'Lev Ιns' στα Μητρώα Ασφαλιστικών Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος» και επικαλείται την ενημέρωση που έχει από το Επιμελητήριο Αθηνών.

Επίσης, συνιστά στους ασφαλισμένους που έχουν συνάψει ασφαλιστήριο με τη 'GCT part of Lev Ins', η οποία έχει έδρα στη Βουλγαρία, άμεση αλλαγή ασφαλιστικής εταιρείας.

Οπως ανέφερε στα Χανιώτικα Νέα ο πρόεδρος του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων κ. Δημήτρης Σκιτζής, στα Χανιά κυκλοφορούν οχήματα ασφαλισμένα στην εταιρεία 'Lev Ins' καθώς «τα ασφαλιστήρια της εταιρίας είναι πανελλήνιας εμβέλειας. Ως Σύλλογος είχαμε καταγγελίες για πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια, αλλά δεν αναφερόταν η ονομασία της εταιρείας. Μέχρι που είχαμε ενημέρωση την περασμένη εβδομάδα από το Επιμελητήριο Αθηνών που αφορούσε τη συγκεκριμένη εταιρεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως τον περασμένο μήνα στα Χανιά υπήρχαν οχήματα ασφαλισμένα στη συγκεκριμένη εταιρεία... Γι' αυτό συνιστούμε στους ασφαλισμένους οδηγούς στη εταιρεία 'Lev Ιns' άμεση αλλαγή εταιρείας.

Σε περίπτωση ατυχήματος με όχημα ασφαλισμένο στην εταιρεία 'Lev Ιns' ο κ. Σκιτζής τόνισε ότι οι πελάτες της συγκεκριμένης εταιρείας δεν θα καλύπτονται εφόσον δεν είναι καταχωρισμένη στα Μητρώα Ασφαλιστικών Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος και έτσι δεν παρέχεται κάλυψη. Στο πλαίσιο αυτό, αφού και η Τροχαία θεωρεί τα ασφαλιστήρια παράνομα, τα οχήματα αντιμετωπίζονται ως ανασφάλιστα.

Οσον αφορά την επιλογή ασφαλιστικής εταιρείας, ο ίδιος τόνισε ότι δεν θα πρέπει το χαμηλό ασφάλιστρο να αποτελεί το μοναδικό κριτήριο. Το οικονομικό θέμα είναι μια παράμετρος, αλλά θα πρέπει να εξετάζουμε και τη φερεγγυότητα μιας εταιρείας όσο είναι δυνατόν, το ποιόν του ασφαλιστή, αλλά και τις παρεχόμενες καλύψεις ενός ασφαλιστηρίου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων απηύθυνε έκκληση προς τους υπόλοιπους ασφαλιστές στα Χανιά να ενταχθούν στον Σύλλογο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων, διότι, όπως τόνισε, έτσι προστατεύουμε την αξιοπιστία του θεσμού και όσο πιο πολλοί είμαστε τόσο περισσότερο δυναμώνει η φωνή μας.prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...