Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ποτέ την Κυριακή λένε Χανιώτες έμποροι και υπάλληλοι

Μετά από την ψήφιση του νέου νόμου, η Αντιπεριφέρεια οφείλει να αποφασίσει και να καταθέσει το πρόγραμμα στο αρμόδιο Υπουργείο


Κύκλο διαλόγου καθώς και επαφών, τόσο με τους εμποροϋπαλλήλους, σήμερα το πρωί, όσο και με τους εμπόρους τις επόμενες ημέρες, ξεκίνησε η Αντιπεριφέρεια στα Χανιά, προκειμένου να αποφασιστεί αν τα καταστήματα και γενικότερα οι επιχειρήσεις, θα πρέπει να ανοίγουν τις Κυριακές, ποιες από αυτές και σε ποιες - ενδεχομένως τουριστικές περιοχές- ή όχι.

Σε πρώτη φάση, εκτίμηση αποτελεί ότι το πρόγραμμα λειτουργίας θα πρέπει να παραμείνει ως έχει, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης. Όπως τόνισε το Μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στα Χανιά, Φώτης Ρηγανάκος, τα σωματεία των εμποροϋπαλλήλων είναι κάθετα αντίθετα με την όποια διεύρυνση του ωραρίου ή των ημερών λειτουργίας και μάλιστα με μισθούς πείνας.

Η άποψη αυτή σύμφωνα με τη Νέα Τηλεόραση βρίσκει σύμφωνο τον Εμπορικό Σύλλογο στα Χανιά, καθώς όπως επισημαίνουν, το άνοιγμα τις Κυριακές, ευνοεί τις πολυεθνικές με σκοπό να οδηγήσουν στο λουκέτο τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες δε θα άντεχαν το κόστος λειτουργίας. Όταν βλέπουμε επί τέσσερα χρόνια το τζίρο των καταστημάτων μας να πέφτει, δε νομίζουμε ότι μία ημέρα της εβδομάδας θα κάνει τη διαφορά, τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Τάκης Ζερβουδάκης.

Μετά από την ψήφιση του νέου νόμου, η Αντιπεριφέρεια οφείλει να αποφασίσει και να καταθέσει το πρόγραμμα στο αρμόδιο Υπουργείο και μάλιστα θα το πράξει μετά από σειρά επαφών με όλους τους εμπλεκόμενους σε κάθε περιοχή και μετά από κοινή απόφαση.

prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...