Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Υποδέχθηκε το φθινόπωρο η γιορτή τσικουδιάς στο Ηράκλειο

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε για δεύτερη χρονιά η γιορτή Τσικουδιάς που οργάνωσε στην παραλία του Καράβολα ο δήμος Ηρακλείου την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.


Χιλιάδες Ηρακλειώτες και επισκέπτες της πόλης  έζησαν το έντονο παραδοσιακό χρώμα της Κρήτης μέσα από την παραγωγή της τσικουδιάς από ρακοκάζανο που είχε στηθεί για το σκοπό αυτό σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο,  απόλαυσαν  κρητικούς χορούς και άλλα δρώμενα από το Λαογραφικό Όμιλο Χνάρη και μουσική από τους καταξιωμένους κρητικούς καλλιτέχνες, Βαγγέλη Αλεξάκη – Γρηγόρη Παραγιουδάκη, Μιχάλη Κουνάλη, Νεκτάριο Σαμόλη και Γιώργη & Νίκο Στρατάκη.

Επίσης στη διάρκεια της εκδήλωσης στην οποία παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Ηρακλείου  Γιάννης Κουράκης ,αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων  οι επισκέπτες  γεύτηκαν  τη  παραδοσιακή μουσταλευριά  και  γλυκά  που έφτιαξαν  οι γυναίκες που εξυπηρετούνται στα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι και ΚΗΦΗ, παρέα με άφθονη τσικουδιά και κρασί  ντόπιων οινοποιών.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία παράδοσης που στέφτηκε με  απόλυτη επιτυχία δήλωσε ο κ. Κουράκης  η οποία θα συνεχιστεί, όπως είπε, αφού ο κόσμος την αγκάλιασε και συμμετείχε μαζικά.

Με τη γιορτή  αυτή, συνέχισε ο κ. Κουράκης, κλείνει μια περίοδος και ανοίγει μια άλλη  που σηματοδοτεί και την μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...