Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ στο Ρέθυμνο - Διήμερο αφιερωμένο στο Κρητικό κρασί

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg Ελλάδα-Κύπρος, οργανώνεται σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία Aquila και συγκεκριμένα το Rithymna Beach στο Ρέθυμνο ένα διήμερο αφιερωμένο στο Κρητικό κρασί και την κρητική κουζίνα.


Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου οργανώνεται μια μεγάλη γευσιγνωσία κρητικών κρασιών, παρόντων 20 οινοποιών από όλο το νησί η οποία απευθύνεται στους πελάτες του ξενοδοχείου και σε καλεσμένους του κλάδου από την πόλη του Ρεθύμνου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει Κρητικό μενού για όσους θέλουν να γνωρίσουν κρητικές γεύσεις σε συνδυασμό πάντα με τα κρητικά κρασιά.

Το πρωινό της Δευτέρας αφιερώνεται στους επαγγελματίες του κλάδου με ένα σεμινάριο γύρω από τον Κρητικό Αμπελώνα, τις ιδιαιτερότητές του, το σωστό τρόπο σερβιρίσματος του κρασιού αλλά και τη γνωριμία μέσα από την ίδια τη δοκιμή κρασιών μέσα από τυφλή διαδικασία.

Το διήμερο θα κλείσει με μια μικρότερη γευσιγνωσία κρητικών κρασιών για όσους από τους πελάτες του ξενοδοχείου δεν είχαν τη δυνατότητα να είναι παρόντες σε αυτήν της Κυριακής.

Παράλληλα, το διήμερο θα παρακολουθήσουν 5 καλεσμένοι του ΔΟΝΗ από επιλεγμένα Wine Bars της Αθήνας όπως επίσης από 2 αντίστοιχα της Κύπρου. Θα τους δοθεί η ευκαιρία με αυτόν τον τρόπο να γνωρίσουν τους Κρήτες οινοποιούς, τα κρασιά τους, τις δραστηριότητες του ΔΟΝΗ και να αναπτύξουν ενδεχομένως νέες συνεργασίες.

Με αυτήν τη δράση ολοκληρώνεται ο κύκλος ενεργειών του ΔΟΝΗ στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος ο οποίος μεταξύ άλλων περιλάμβανε την ανάπτυξη της οδικής σήμανσης στις οινοπαραγωγικές περιοχές του Ηρακλείου, την προμήθεια ευέλικτου εκθεσιακού εξοπλισμού, την πρόσκληση Δημοσιογράφων στο πλαίσιο της εκδήλωσης ΟΙΝΟΤΙΚΑ-Γεύση και Οίνος καθώς επίσης και την οργάνωση αντίστοιχου με το Ρέθυμνο, επιμορφωτικού σεμιναρίου για τους επαγγελματίες του Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...