Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Βραδιά αγάπης με τους Encardia στη Φορτέτσα


Μία συναυλία με τους Encardia, το συγκρότημα που τιμά την παράδοση των Ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας, δίνει ταυτόχρονα την ευκαιρία στους ρεθυμνιώτες να προσφέρουν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Ρεθύμνου.

Οι «Εncardia» κατεβαίνουν στο Ρέθυμνο παίζουν, τραγουδούν μελωδίες εμπνευσμένες από τα τραγούδια και την παράδοση των Ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας και χορεύουν στους εκρηκτικούς ρυθμούς του Ιταλικού Νότου.

Τραγούδια, χοροί και θρύλοι από τις ατελείωτες μαγικές διαδρομές των encardia. Από τις πολυφωνικές εκρήξεις των Ελλήνων του Ιταλικού Νότου στους εκστατικούς ρυθμούς της ταραντέλλας pizzica pizzica .

Ήχοι, χρώματα και στιγμές για ένα καλοκαίρι που θέλει τους ανθρώπους πιο κοντά, πιο σίγουρους και πιο χαρούμενους από παλιά….

Οι Εncardia, η ιδιότυπη και απόλυτα ελκυστική αυτή μουσική κολεκτίβα, αποτελούν την εποχή αυτή ένα από τα πλέον προβεβλημένα και καταξιωμένα στη χώρα και διεθνώς Ελληνικά σχήματα της world μουσικής. Προσηλωμένοι στην πλούσια παραδοσιακή και γεμάτη ενέργεια μουσική της Κάτω Ιταλίας, με τον πειστικό τους τρόπο έκφρασης και απόδοσης της μουσικής, μας ταξιδεύουν μουσικά στα απόμακρα χωριά της Καλαβρίας, στις όμορφες περιοχές του Salento και σ’ όλα εκείνα τα μέρη που μιλούν ακόμη Γκρεκάνικα κι άλλες τοπικές διαλέκτους. Κύριο χαρακτηριστικό του σχήματος η σχέση που αναπτύσσουν με το εκάστοτε κοινό των συναυλιών τους.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 28 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ στο θέατρο Ερωφίλη στη Φορτέτσα. Μέρος των χρημάτων που θα μαζευτούν από τη συναυλία, θα διατεθούν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι τιμές του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ από τα σημεία προπώλησης και 12 ευρώ στην είσοδο. Επιπλέον στην είσοδο θα υπάρχει το κουτί του ιατρείου στο οποίο θα μαζευτούν τα φάρμακα που θα θελήσουν να δώσουν οι ρεθυμνιώτες.

Για τη συναυλία μίλησαν η αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, Πέπη Μαμαλάκη Μπιρλιράκη, ο παραγωγός του συγκροτήματος «Εν Καρδία», Γιώργος Πουλίδης και η εθελόντρια του ιατρείου, Αγάπη Μαμαλάκη.

Η κ. Μπιρλιράκη σημειώνοντας τη σημαντική αυτή πράξη υποστήριξε: «Την ερχόμενη Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013 ο δήμος Ρεθύμνης θα υποδεχτεί άλλο ένα παράδειγμα προς μίμηση στο θέατρο Ερωφίλη στο κάστρο μας. Το συγκρότημα «Εν Καρδία», μουσικό σχήμα το οποίο έρχεται από την Αθήνα και περιοδεύει στην Κρήτη. Θα έρθει στο Ρέθυμνο κλείνοντας τη μουσική του περιοδεία και όντας μαζί μας με μία φιλανθρωπική σχέση με το Ρέθυμνο και τους ανθρώπους του. Εκτός λοιπόν από τη μουσική βραδιά που οι «Εν Καρδία» μας υπόσχονται θα έχουν και μια προσφορά στην κοινωνία μας και συγκεκριμένα το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης το οποίο έχουμε στην πόλη μας και στο οποίο θα διατεθεί ένα κομμάτι από τις εισπράξεις του συγκροτήματος. Είμαστε πολύ ευτυχείς που τους φιλοξενούμε και θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη σκέψη και την πράξη τονίζοντας ότι οι σημερινές συνθήκες πέρα από κάθε άλλη εποχή ενώνουν τους ανθρώπους ακόμα περισσότερο.

Η προσφορά των εθελοντών στο ιατρείο Αλληλεγγύης ενώνεται με την προσφορά των καλλιτεχνών, ανθρώπων οι οποίοι έρχονται από όλη την Ελλάδα και θέλουν να προσφέρουν και να τιμήσουν την προσφορά των ανθρώπων που δουλεύουν για τους συνανθρώπους τους. Για το λόγο αυτό το Γραφείο Πολιτισμού και ο δήμος Ρεθύμνης υποδέχεται και στηρίζει αυτή τη συναυλία και θα θέλαμε να καλέσουμε όλους εσάς να είστε κοντά τους και κοντά μας για τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στο ιατρείο μας και στους συνανθρώπους μας».

Ο παραγωγός του συγκροτήματος κ. Γιώργος Πουλίδης δήλωσε: «Ερχόμαστε στο Ρέθυμνο τελειώνοντας μια εξαιρετική περιοδεία σε όλη την Κρήτη. Μίας περιοδεία των «Εν Καρδία» αφιερωμένη στους ανθρώπους της Κρήτης, στον Ευρωπαϊκό νότο γενικότερο και στο νοτιότερο άκρο που είναι η Κρήτη. Εμπνεόμαστε από τις μουσικές της Κάτω Ιταλίας και του μεσογειακού νότου και ερχόμαστε στην Κρήτη και ειδικά στο Ρέθυμνο που ολοκληρώνουμε στο εξαιρετικό θέατρο της Φορτέτσας λέγοντας εκτός του ότι τραγουδάμε, περνάμε καλά, χορεύουμε στους εκρηκτικούς ρυθμούς του ιταλικού νότου στόχος και χρέος είναι να βοηθήσουμε φορείς που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο και βοηθούν ανθρώπους που έχουν ανάγκη, όχι με την μορφή της φιλανθρωπίας αλλά με τη λογική των ενεργών πολιτών. Αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία τώρα και θα έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία στο μέλλον γιατί τα πράγματα όπως έρχονται, οι φορείς αυτοί έχουν να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο όχι υποκαθιστώντας το κράτος αλλά στηρίζοντας ανθρώπους που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη.

Έτσι κι εμείς με τη μικρή συνεισφορά θεωρούμε ότι ένα εισιτήριο του καθενός θα βοηθήσει το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου που θεωρούμε ότι κάνει εξαιρετικό έργο στην πόλη. Στηρίζοντάς το λοιπόν θεωρούμε ότι στηρίζουμε και στου ανθρώπους του Ρεθύμνου και ευχόμαστε να είναι όλοι καλά και να έρθουν κοντά μας για να το κάνουμε πράξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...