Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

"ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ": Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. περιοδεύει στην Κρήτη

Το ταξίδι του στην ενδοχώρα των Χανίων και στην υπόλοιπη Κρήτη συνεχίζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. με την καλοκαιρινή παραγωγή 'Υπάρχει και φιλότιμο' σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου και πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παρτσαλάκη.

Επόμενος σταθμός της παράστασης είναι ο Αγιος Νικόλαος, όπου το έργο θα παρουσιαστεί αύριο στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου. Ακολουθεί ο Δήμος Σητείας το Σάββατο 3 Αυγούστου (3ο Δημοτικό Σχολείο) και η Ιεράπετρα την Κυριακή 4 Αυγούστου (3ο Γυμνάσιο).

Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου η παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. θα παρουσιαστεί στις Μοίρες και την Τρίτη 6 Αυγούστου στο Πέραμα Μυλοποτάμου.

Στα Χανιά η παράσταση επιστρέφει την Τετάρτη 7 Αυγούστου όπου θα παρουσιαστεί στις 9.30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Πλατανιά, την Πέμπτη 8 Αυγούστου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καστελίου Κισάμου, το Σάββατο 10 Αυγούστου στο Γυμνάσιο - Λύκειο Παλαιόχωρας, την Κυριακή 11 Αυγούστου στο Γυμνάσιο Καντάνου, τη Δευτέρα 12 Αυγούστου στο θέατρο 'Αλέξης Μινωτής' στον Αγιο Αντώνιο Κολυμπαρίου και την Τρίτη 13 Αυγούστου στο θέατρο 'Κρεμαστός' στον Εμπρόσνερο Αποκορώνου.

Η γενική είσοδος σε αυτές τις παραστάσεις θα είναι 10 ευρώ.

Οπως γνωστοποίησε χθες ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. κ. Μιχάλης Αεράκης, μιλώντας για την περιοδεία της παράστασης, οι ασφαλισμένοι του Ο.Γ.Α. μπορούν να προσέλθουν στα Κ.Ε.Π. της περιοχής τους προσκομίζοντας την αστυνομική ταυτότητα και το ασφαλιστικό βιβλιάριο προκειμένου να προμηθευτούν δωρεάν εισιτήρια για τους ίδιους και τα προστατευόμενα μέλη τους.

«Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης είναι υποχρεωμένο -παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες- να πάει και στην ξεχασμένη ενδοχώρα της Κρήτης που δεν τολμά να πάει άλλο θεατρικό σχήμα, διότι το κόστος των εισιτηρίων είναι δυσανάλογο με το κόστος της παραγωγής τους. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. τολμά, αλλά χρειάζεται και τη στήριξη του κόσμου για να παραμείνει ζωντανό, όπως είναι μέχρι σήμερα για να μπορεί να δημιουργεί και να ταξιδεύει το όνομα της Κρήτης όπου πάει με ποιοτικές παραστάσεις», τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.

Ο κ. Αεράκης τόνισε ότι μέχρι στιγμής οι τέσσερις παραστάσεις του έργου στα Χανιά συνάντησαν μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό καθώς τις παρακολούθησαν συνολικά 3.500 άτομα.

Να σημειωθεί πως το έργο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. θα περιοδεύσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα με την τελευταία παράσταση στο Χαλάνδρι στις 17 Σεπτεμβρίου. Συνολικά θα δοθούν 37 παραστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...