Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΤΑΛΛΑΙΑ 2013: “Εκθεση φωτογραφίας για τη λαογραφία της Κρήτης τον περασμένο αιώνα

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση, η οποία και θα παρουσιαστεί σε τρία χωριά του Δήμου Μυλοποτάμου κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ «Ταλλαία 2013» θα ξεκινήσει την Παρασκευή 2 Αυγούστου και εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ένωσης της Κρήτης με την Ελεύθερη Ελλάδα.
Πρόκειται για την έκθεση φωτογραφίας «Η λαογραφία της Κρή
της τον περασμένο αιώνα» με έργα των φωτογράφων EFIAP Μιχάλη Νικηφοράκη και AFIAP Γιώργη Παπαδάκη.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2 Αυγούστου στο Δημαρχείο Περάματος ενώ δύο ακόμα επίσημες παρουσιάσεις θα γίνουν την Δευτέρα 12 Αυγούστου στο Γυμνάσιο Γαράζου και την Δευτέρα 26 Αυγούστου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Μάμα.
Μάλιστα μετά την επίσημη παρουσίαση της έκθεσης θα ακολουθεί εσπερίδα με θέμα την συμβολή του Μυλοποτάμου στην ένωση της Κρήτης με την ελεύθερη Ελλάδα με ομιλητή τον Φιλόλογο και συγγραφέα κ. Μιχάλη Τρούλη και θα ολοκληρώνεται με την προβολή του ντοκιμαντέρ ¨Κρήτη πορεία προς την Ένωση 1821-1913¨, παραγωγή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Και Μελετών ¨ Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος¨

Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Η έκθεση φωτογραφίας περιλαμβάνει 120 έργα των καταξιωμένων φωτογράφων EFIAP Μιχάλη Νικηφοράκη και AFIAP Γιώργη Παπαδάκη.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε παραδοσιακούς οικισμούς του Δήμου Μυλοποτάμου και συγκεκριμένα στον παλαιό οικισμό και στο λαογραφικό μουσείο Γαράζου, στο Μούσσαι, στον Άγιο Μάμα, στο Καστρί και στις Αυδανίτες.
Η σκηνοθεσία είναι του κ. Μιχάλη Νικηφοράκη, ο οποίος με μαεστρία αξιοποίησε δημιουργικά τη νιότη και την ικανότητα των ερασιτεχνών ηθοποιών που συμμετέχουν στην Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου, στο Θεατρικό Εργαστήρι «Άγιος Μάμας» και στον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο «Ξαθέρια».
Χρησιμοποιήθηκαν τα κοστούμια των Μουσικοχορευτικών Συλλόγων «Ξαθέρια» και «Τ’ Aόρι» και τον συντονισμό διεκπεραίωσε με επιτυχία ο σκηνοθέτης των θεατρικών ομάδων Γιώργος Πολίτης.
Το πρόγραμμα παρουσίασης της έκθεσης έχει ως ακολούθως:


ΠΕΡΑΜΑ
Εγκαίνια Παρασκευή 2 Αυγούστου & ώρα 8μ.μ. Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημαρχείου
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή ως την Παρασκευή 9 Αυγούστου. Ώρες Λειτουργίας καθημερινά 9π.μ. με 2μ.μ.

ΓΑΡΑΖΟ
Επίσημη παρουσίαση Δευτέρα 12 Αυγούστου και ώρα 8μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή ως την Δευτέρα 19 Αυγούστου. Ώρες Λειτουργίας καθημερινά 10π.μ. με 1μ.μ. και 6μ.μ. με 9μ.μ.

ΑΓΙΟΣ ΜΑΜΑΣ
Επίσημη παρουσίαση Δευτέρα 26 Αυγούστου και ώρα 8μ.μ. στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Αγίου Μάμα.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή ως την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου.
Ώρες Λειτουργίας καθημερινά 10π.μ. με 1μ.μ. και 7μ.μ. με 9μ.μ.

Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ
Η εσπερίδα, η οποία θα ακολουθεί την παρουσίαση της έκθεσης φωτογραφίας έχει θέμα «Η συμβολή του Μυλοποτάμου στην Ένωση της Κρήτης με την Ελεύθερη Ελλάδα»

Η Κεντρική Ομιλία θα γίνεται από τον Φιλόλογο & Συγγραφέα κ. Μιχάλη Τρούλη και θα ακολουθεί η προβολή του Ντοκιμαντέρ ¨Κρήτη πορεία προς την Ένωση 1821-1913¨, παραγωγή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Και Μελετών ¨ Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος¨.

Ο χώρος φιλοξενίας της εσπερίδας είναι αντίστοιχος με την υλοποίηση των τριών εκδηλώσεων παρουσίασης της προαναφερόμενης έκθεσης.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:  Περιφέρεια Κρήτης – Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, Δήμος Μυλοποτάμου, Πολιτιστικός Σύλλογος Γαράζου, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιομαμιτών – Αργουλιδιανών «Άγιος Μάμας» με τη συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Περάματος .

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ:  του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Και Μελετών ¨ Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος¨
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού της επετείου των εκατό χρόνων από την ένωση της Κρήτης με την ελεύθερη Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...