Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Το M.O.T.He trio στην fortezza, στο Ρέθυμνο

Το trio M.O.T.He (music of the heart) ξεκινα τον καλοκαιρινο κυκλο εμφανισεων του απο το νησι της Κρητης, με δυο παραστασεις στις 3 και 4 Ιουλιου 2013 στα Χανια και το Ρεθυμνο αντιστοιχα, και στις δυο περιπτωσεις με ελευθερη εισοδο. Μεσα απο ενα συνολο 13 παραστασεων στην Ελλαδα, σε φεστιβαλ διεθνους κυρους, ανεξαρτητες διοργανωσεις και μαγευτικους χωρους θα βρεθει ξανα στους φιλοξενους δρομους των ανθρωπων που τους αγαπησαν με στοχο να τους συμπαρασυρει και παλι στους γνωριμους ονειρικους ηχους μιας electronic- industrial jazz, με βαθεια και διαυγη συναισθηματικη εκφραστικη γραμμη.

Στους ατμοσφαιρικους ηχητικους δρομους του trio, μπορει ευκολα να διακρινει ο καθενας ethnic καταβολες, μοναδικα πολυρυθμικα θεματα, συνθετες δεξιοτεχνικες φορμες και πανω απ ́ ολα, ελευθερο αυτοσχεδιασμο, ως την θεμελιωδη και κυριαρχικη συνδετικη υλη μεταξυ των ιδεων που προϋπηρξαν η κατασκευαζονται εκεινη τη στιγμη.  Ειναι ηδη γνωστη η σημασια της πολης του Ρεθυμνου για τη διαδρομη και τις επιλογες του trio, οχι μονο γιατι αποτελει τοπο καταγωγης ενος εκ των μελων του αλλα και γιατι η σχεση με τον τοπο αυτον παραμενει ιδιαιτερη αφορμη και προσωπικη επιλογη της ομαδας.
Στη διαχυτη ιστορικοτητα που διατρεχει και το τελευταιο σημειο, την ιδιαιτερη οψη αυτης της πολης και τις ασταματητες αφορμες μεσα απο τις δημιουργικες ιδεες νεων ανθρωπων παρα τις μεγαλες δυσκολιες της εποχης αυτης, ιδιαιτερη αξια εχει η αισθηση και γευση που αποκομιζει το κοινο απο αυτο το συνολο αλλα και το συνολο απο τον κοσμο του Ρεθυμνου: Εικονες, ελευθερια, ταξιδι, συγκινηση, συχνα με συμμετοχη χωρις εισιτηριο για το κοινο τους, και με μοναδικο ερεθισμα την κυριαρχη λεξη αυτοπροσδιορισμου του trio αλλα και ολων μας: τη λεξη Ελευθερια! Κινητηρια δυναμη και υψιστος πολος ελξης του αγνωστου κοσμου που ολοι κρυβουμε μεσα μας, ειναι αυτος ο κωδικας επικοινωνιας.
Το trio M.O.T.He, εχει ηδη αποδειξει με την εντονη παρουσια του στα καλλιτεχνικα δρωμενα, την απολυτη αφοσιωση του και την πιστη του στην εννοια της ελευθεριας και της ανοιχτης προσκλησης προς ολους σε μια διαφορετικη γιορτη. Σε μια γιορτη βαθειας πιστης και ελπιδας για εναν ομορφοτερο κοσμο που θα στηριζεται σε προσωπα, σε μοναδες με ιδεες και οραματα, ανθρωπια και προσφορα, και οχι σε μαζικους προσδιορισμους διακρισεις, ακυρωσεις και κατηγοριοποιησεις.
Η λειτουργικη και εφαρμοσμενη συλλογιστικη των M.O.T.He  trio, προς αυτην την προοπτικη, εχει μονο μια προϋποθεση: Την παρουσια ολων με την καρδια τους, τον ανεξαντλητο ποθο τους για ζωη και ελπιδα, και τη φυσικοτητα και απλοτητα της επικοινωνιας μεταξυ κοινου και μουσικης με οχημα το trio, για ενα ακομη ταξιδι μεσα απο μουσικες της καρδιας. Με την υποστηριξη του Δημου Ρεθυμνης, και την ευγενικη παραχωρηση του θεατρου. Εισοδος ελευθερη, Πεμπτη 4 Ιουλιου 2013, 21:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...