Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΕΟΠΥΥ: Τέλος στα εμπόδια για τις εξωσωματικές στην Κρήτη

Τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων γυναικών της Κρήτης που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης βάζει ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ο οποίος ενέκρινε τη δημιουργία επιτροπής στο Ηράκλειο για την εξέταση και έγκριση δαπανών, όπως είναι τα ακριβά φάρμακα τα οποία κοστίζουν 3.000 ευρώ, χρήματα που αφορούν τη μια προσπάθεια!

Ξεπερνώντας λοιπόν αυτό το «εμπόδιο», ζευγάρια και από τους τέσσερις Νομούς του νησιού μπορούν να πλησιάσουν το όνειρο ζωής που δεν είναι άλλο από το να γίνουν γονείς.

Την ικανοποίηση του εκφράζει ο τοπικός Διευθυντής του ΕΟΠΥΥ Κώστας Τερζάκης ο οποίος είχε αποστείλει το επίμαχο αίτημα, με την ειδική επιτροπή να συστήνεται και να πιάνει δουλειά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Είχα εντοπίσει το πρόβλημα από τότε που ανέλαβα διευθυντής στη μονάδα. Έβλεπα νέα ζευγάρια να μεταβαίνουν στην Αθήνα προκειμένου να περάσουν από ειδική επιτροπή η οποία θα εγκρίνει η όχι την εξωσωματική γονιμοποίηση, τα φάρμακα κ.α.

Πριν μήνες, απέστειλα σχετικό έγγραφο προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος τελικά άναψε το «πράσινο φως» στο αίτημα μου, για τη σύσταση επιτροπής στον ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες και των τεσσάρων Νομών της Κρήτης.

Η Επιτροπή θα αξιολογεί τα δικαιολογητικά που θα καταθέτουν οι μέλλουσες μητέρες και αναλόγως θα εγκρίνει ή όχι την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Με τη παραπάνω κίνησή μου, λύνω τα χέρια σε χιλιάδες ζευγάρια στην Κρήτη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κώστας Τερζάκης



Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...