Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Στα "σκαριά" δύο νέα σχολεία στο Ρέθυμνο

Αρκετές δεκαετίες μετά την κατασκευή της τελευταίας σχολικής μονάδας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο του Ρεθύμνου, δύο νέα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, είναι έτοιμα να ξεκινήσουν το επόμενο κιόλας διάστημα.

Πρόκειται για το γυμνάσιο – λύκειο Ατσιποπούλου η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε χθες ανάμεσα στο δήμαρχο Γιώργο Μαρινάκη και τον ανάδοχο εργολάβο, καθώς επίσης και το γυμνάσιο – λύκειο Σταυρωμένου, η υπογραφή της σύμβασης του οποίου θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, η προθεσμία για την κατασκευή του σχολείου είναι 24 μήνες, όμως και ο εργολάβος εκτίμησε ότι μπορεί το κτήριο να παραδοθεί νωρίτερα. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο, ώστε σε δύο μήνες και πριν την έλευση του χειμώνα να γίνουν τα χωματουργικά.

«Είναι ένα σχολείο σύγχρονο, με χώρους για άθληση των παιδιών, με αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, κλιματισμό και γενικότερα πρόκειται για κτήριο υψηλών προδιαγραφών, το οποίο εκτός του ότι θα λύσει το μεγάλο θέμα της σχολικής στέγης σε μία περιοχή με υψηλές απαιτήσεις, θα αποτελέσει και σημείο αναφοράς για πλούσιες δράσεις της τοπικής κοινωνίας», σημείωσε ο δήμαρχος Ρεθύμνου.

Το κτήριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο οκτώ στρεμμάτων νότια του οικισμού του Ατσιποπούλου, που έχει παραχωρηθεί από την εκκλησία, απέχει 800 μέτρα από το κέντρο του χωριού και 300 μέτρα από το τελευταίο σπίτι. Το γυμνάσιο θα φιλοξενεί 270 μαθητές και το λύκειο 180, ενώ ο προϋπολογισμός του είναι 8 εκ. ευρώ.

Ο επόμενος στόχος της δημοτικής αρχής, όπως σημείωσε στην Κρητική Επιθεώρηση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος Γεωργαλής, είναι η ένταξη στο ΕΣΠΑ του 2ου δημοτικού σχολείου του Ατσιποπούλου, για το οποίο οι μελέτες και ο φάκελος είναι έτοιμα και αναμένεται να «ανοίξει» σχετική πρόσκληση του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...