Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Αντιδράσεις από τη Λότζια για τη διαθεσιμότητα


Σε κατεπείγουσα, έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου το σώμα αποφάσισε ομόφωνα σε ένα ψήφισμα αντίδρασης για το σχέδιο διαθεσιμότητας που συμπαρασύρει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάνοντας μάλιστα λόγο για... οριζόντιες και βίαιες παρεμβάσεις. Στο ψήφισμα, το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο και να μην καταργηθεί καμία από τις δομές της αυτοδιοίκησης που βρίσκονται στις συμπληγάδες της διαθεσιμότητας.

Το Ψήφισμα

Να αποσυρθεί άμεσα το προωθούμενο πολυνομοσχέδιο το οποίο πέρα από σοβαρά εργασιακά θέματα ρυθμίζει σημαντικά θεσμικά ζητήματα που πλήττουν καίρια τη Συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την οποία υποβαθμίζει και ουσιαστικά καταργεί, αφού της στερεί το δικαίωμα της Διοίκησης και του χειρισμού των τοπικών υποθέσεων.

Να μην καταργηθεί καμία από τις δοκιμασμένες και καταξιωμένες Δομές των Δήμων (Δημοτική Αστυνομία – Σχολικοί Φύλακες) και να μην γίνουν απολύσεις σε καμία κατηγορία υπαλλήλων, που έχουν αποδείξει στην πράξη τη χρησιμότητα τους στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης καθώς και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία και αγωνιστική κινητοποίηση που αποσκοπεί στη ματαίωση της ψήφισης, την απόσυρση του Νομοσχεδίου και την άμεση επιστροφή των εργαζόμενων στις προηγούμενες θέσεις τους.

Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου μέχρι το πέρας της διαδικασίας ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...