Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Απέλυσαν εργαζόμενο στο Ηράκλειο γιατί συμμετείχε σε απεργία


Επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο καταγγέλει η γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ που όπως καταγγέλει προχώρησε στην απόλυση εργαζομένου λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης, της διεκδίκησης των δικαιωμάτων του και της συμμετοχής του... στην πρόσφατη απεργία. Ο ίδιος προηγουμένως είχε αρνηθεί να δουλεύει υπερωρίες χωρίς να πληρώνεται.

Όπως τονίζεται στην εν λόγω επιστολή ο εργαζόμενος απολύθηκε χωρίς καμία προειδοποίηση με την εργοδοσία να στέλνει μήνυμα στους εργαζομένους ότι όποιος σηκώνει κεφάλι διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας απολύεται.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Γραμματεία Επισιτισμού-Τουρισμού Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καταγγέλει την εργοδοσία της επιχείρησης CHILL BOX, που προχώρησε σε απόλυση εργαζόμενου (συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ), χωρίς καμία προειδοποίηση. Ο εργαζόμενος είχε δείξει πρωτοπόρα δράση στο χώρο δουλειάς του, αφού διεκδίκησε μια σειρά από δικαιώματα που θίγονταν, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς για όλους τους συναδέλφους, τήρηση των ωραρίων με βάση τη σύμβαση, δε δέχτηκε να δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες.

Η εργοδοσία ενοχλήθηκε ιδιαίτερα, όταν ο εργαζόμενος συμμετείχε στις απεργίες με αποκορύφωμα την συμμετοχή του στην τελευταία πανεργατική απεργία στης 16 Ιουλίου.

Η εργοδοσία αξιοποιεί όλο το νομικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης, και ταυτόχρονα τιμωρεί τη συνδικαλιστική δράση. Θέλει να περάσει το μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους ότι οποίος σηκώνει κεφάλι θα απολύεται. Προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να τρομοκρατήσει το σύνολο των εργαζομένων ώστε να δέχονται από την υπερεργασία, μέχρι τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών. Μας θέλουν φοβισμένους, χωρίς ίχνος από δικαιώματα.

Τέτοια περιστατικά όπως απόλυση εργαζόμενου που διεκδικεί τα δικαιώματα του, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, ελαστικές μορφές απασχόλησης, εντατικοποίηση της δουλειάς, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, συλλογικά με την οργανωμένη δράση των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς και τη δημιουργία επιτροπών αγώνα, με την ενεργή συμμετοχή στα σωματεία, και συσπείρωση στο ΠΑΜΕ Επισιτισμού- Τουρισμού.

Διεκδικούμε άμεσα την επαναπρόσληψη του συναδέλφου.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...