Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Ξεκινάει η κατάθεση των 3500 αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς

Από σήμερα ξεκινάει η κατάθεση των αιτήσεων, με στόχο περίπου 1500 οικογένειες στο Ηράκλειο και 3500 στην Κρήτη συνολικά, να επωφεληθούν βάζοντας τα παιδιά τους στους δημόσιους και τους ιδιωτικούς σταθμούς, χωρίς να επιβαρύνονται από το οικονομικό βάρος της πληρωμής τους. 

 Η εξέλιξη αυτή, βάζει τέλος στην αγωνία για χιλιάδες οικογένειες και στην Κρήτη, με τους γονείς πλέον να καλούνται να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους. Μια διαδικασία, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν πολλές χιλιάδες.

Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ φάνηκε προς στιγμήν ότι θα σταματούσε, τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε και έτσι αυτό θα τρέξει κανονικά και φέτος.

Έτσι με ανακοίνωση της η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου καλεί τις μητέρες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους τα δωρεάν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για την περίοδο 2013-2014, να υποβάλλουν αίτηση στα κατά τόπους ΚΔΑ.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς εν καιρώ κρίσης, πάρα πολλές οικογένειες δε θα δουν τον προϋπολογισμό τους να αυξάνει, σε μια περίοδο που όλοι αγωνίζονται να επιβιώσουν!

Λεπτομέρειες για την κατάθεση των αιτήσεων
Η αίτηση συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά  θα αποσταλεί από τις 25/07-02/08/2013 στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. σε κλειστό φάκελο υποψηφιότητας.

Οι μητέρες/πατέρες μπορούν να προμηθεύονται αίτηση και να λαμβάνουν πληροφορίες για τη συμπλήρωσή της και την αποστολή της από τις 25/07/2013, ημέρα Πέμπτη α) στα Κ.Δ.Α.Π. Δ. Ηρακλείου και β)στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δ. Ηρακλείου  στην Ανδρόγεω 2, Ηράκλειο.

Επίσης, στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.: www.eetaa.gr

Τα Κ.Δ.Α.Π. Δ. Ηρακλείου στεγάζονται στα:

1ο Δημ. Σχ. Ν. Αλικαρνασσού,Μαυσώλου 75, Ν. Αλικαρνασσός(ΚΔΑΠ Ν. Αλικαρνασσού)τηλ. Επικ.:2810332030
43ο Δημ. Σχ. , Σπύρου Μουστακλή στον Ξηροπόταμο, πλησίον του κολυμβητηρίου(ΚΔΑΠ Ξηροποτάμου) τηλ. Επικ.:2810256547
45ο Δημ. Σχ, Ζεύξιδος  , Τρεις Βαγιές (ΚΔΑΠ Τριών Βαγιών) τηλ. Επικ.: 2810250330
20ο Δημ. Σχ, Πεζόδρομος Ορφέως 3, (απέναντι από τη Β΄ ΔΥΟ), Νέα Αλάτσατα (ΚΔΑΠ Αϊ-Γιάννη) τηλ. Επικ.: 2810322162
Προφήτη Ηλία, Δημοτική Ενότητα Τεμένους (ΚΔΑΠ Τεμένους) τηλ. Επικ.: 2810871637
ΚΔΑΠ Ασιτών, Δημοτική Ενότητα Γοργολαΐνη τηλ. Επικ.: 2810861542
Τι πρέπει να προσέξουν οι μητέρες

Την αίτηση συμπληρώνει και υπογράφει η ενδιαφερόμενη μητέρα ή ο πατέρας που έχει νόμιμα την επιμέλεια του παιδιού. Κάθε μητέρα/πατέρας υποβάλει μόνο μία αίτηση άσχετα με τον αριθμό των τέκνων (2 τέκνα-1 μόνο αίτηση με δύο παραρτήματα). Τα δικαιολογητικά προσκομίζονται μία φορά για κάθε φάκελο άσχετα με τον αριθμό των παιδιών.

Η μητέρα/ο πατέρας μπορεί να επιλέξει έως 2 ΚΔΑΠ. Στην ίδια αίτηση μπορεί ο/η ενδιαφερόμενος/-η να συμπεριλάβει και παιδικούς σταθμούς για τέκνα του/της σε προσχολική ηλικία.. Ο φάκελος πρέπει να έχει σταλεί ως τις 02/08/2013 ταχυδρομικά ή με εταιρεία ταχυμεταφορών. Πάνω στο φάκελο, μεγέθους Α4 πρέπει να αναγράφεται η φράση: «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...