Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Άλλαξαν χρώμα τα Μάταλα για το φεστιβάλ - Μικροί και μεγάλοι ζωγράφισαν το χωριό


Σε ένα τεράστιο καμβά εκατοντάδων μέτρων μετατράπηκαν χτες τα Μάταλα, με αφορμή την προετοιμασία για το Διεθνές Φεστιβάλ Matala Beach Festival 2013. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, χίπις, επαγγελματίες ζωγράφοι και...
μικρά παιδιά, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής σε ένα πάρτυ χρωμάτων και για τρίτη χρονιά ζωγράφισαν ένα ολόκληρο χωριό, ενώ για καμβά θα έχουν την άσφαλτο γύρω από τους δρόμους των Ματάλων, συνθέτοντας ένα όμορφο όσο και εντυπωσιακό γεγονός γεμάτο χρώματα.


Μικροί και μεγάλοι ζωγράφοι χρησιμοποίησαν δεκάδες κιλά χρωμάτων, εκατοντάδες πινέλα, αλλά και πολύ δημιουργικό πνεύμα, προκειμένου να δώσουν χρώμα σ’ ολόκληρο τον οικισμό των Ματάλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος ο καμβάς ήταν πολύ μεγαλύτερος, ξεκινώντας από την είσοδο του οικισμού, για να φτάσει μέχρι το τέλος του. Αρκετά άτομα είχαν δηλώσει συμμετοχή, συνθέτοντας ένα μαγευτικό σκηνικό με θέμα την ειρήνη, την αγάπη, αλλά και την ελευθερία, όπου μικροί και μεγάλοι ζωγράφισαν τους δρόμους, που αποτελούν σήμα – κατατεθέν της περιοχής.

Το event του street painting, λειτούργησε προσθετικά στην τουριστική ανάπτυξη και κυρίως στην τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φαιστού καθώς με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τα Μάταλα απέκτησαν άλλο χρώμα ενώ είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών το επόμενο τετραήμερο του Αγίου Πνεύματος, που ξεκινάει από τις 21 και διαρκεί ως τις 24 Ιουνίου.

Ο Δήμος Φαιστού απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της Κρήτης, που σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού κι έχει δωρεάν είσοδο σε όλες τις συναυλίες του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...