Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Σε διαβούλευση περιβαλλοντικές ρυθμίσεις για την τουριστική ανάπτυξη - Τι ΔΕΝ ισχύει στην Κρήτη

Στους οργανωμένους χώρους υποδοχείς τουριστικών δραστηριοτήτων και στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού δίνει το μεγαλύτερο βάρος το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον τουρισμό το οποίο ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Το σχέδιο αναμένεται να αναρτηθεί την Παρασκευή για διαβούλευση.

Όπως προβλέπεται από το νέο σχέδιο εκτός αξιοποίησης μένουν βραχονησίδες και ακατοίκητα νησιά με έκταση μικρότερη των 300 στρεμμάτων. Σύμφωνα με το σχέδιο για έκταση από 300 έως 2.000 στρέμματα ορίζεται ανώτατος μεικτός συντελεστής δόμησης 0,05. Για έκταση από 2.000 έως 4.000 στρέμματα ο συντελεστής δόμησης είναι 0,03, ενώ για το υπόλοιπο της έκτασης ο ανώτατος μεικτός συντελεστής είναι το 0,01.

Την ίδια ώρα, σε ό,τι αφορά τα νησιά με επιφάνεια μεγαλύτερη των 70 τετραγωνικών χιλιομέτρων (όπως είναι για παράδειγμα η Αίγινα, η Αμοργός, η Πάτμος κ.α) επιτρέπεται η χωροθετηση οργανωμένων υποδοχέων με ανωνατο μεικτό συντελεστή δόμησης 0,05. Ο περιορισμός αυτός δεν ισχύει για Κρήτη, Ρόδο, Εύβοια και Κέρκυρα.

Το νέο σχέδιο προβλέπει οργανωμένους τουριστικούς υποδοχείς και στις προστατευόμενες περιοχές. Έτσι όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται « κατ’ εξαίρεση και σε περιοχές Νatura 2000, όπου δεν έχει εκδοθεί ΠΔ προστασίας (…) επιτρέπεται η χωροθετηση οργανωμένων υποδοχέων υπό τις προϋποθέσεις ικανών αντισταθμιστικών μέτρων (….)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...