Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Το θέμα της ΑΟΖ και των κοιτασμάτων της Νότιας Κρήτης

'Εθεσε στο Συμβούλιο Αρχηγών και Γραμματέων του Ευρωπαϊκού Λαϊκου Κόμματος


Το θέμα της ΑΟΖ και των κοιτασμάτων της νότιας Κρήτης έθεσε ο Γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης  κατά την εισήγηση του στο Συμβούλιο των Αρχηγών και των Γραμματέων  του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) σήμερα στην Βιέννη συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό και Αρχηγό της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Κεφαλογιάννης  είπε ότι για να έχει ανταγωνιστικότητα η Ευρώπη θα πρέπει να είναι  αυτοδύναμη ενεργειακά  και να έχει ενεργειακή επάρκεια . Πρέπει τόνισε να δούμε όλες τις παραμέτρους, όλες τις δυνατότητες  που θα βοηθήσουν σε μια ανταγωνιστική ενεργειακά Ευρώπη και βασικότερη από αυτές είναι η κοινή ενεργειακή πολιτική της , θέμα που είχε θέσει στις Βρυξέλες πριν μερικές βδομάδες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο Συμβούλιο Κορυφής.

Η Ευρώπη, επεσήμανε μεταξύ άλλων ,θα πρέπει να μειώσει ή και να εκμηδενίσει την ενεργειακή της εξάρτηση από τρίτες χώρες . Για το λόγο αυτό θα πρέπει να βοηθήσουμε και να ενθαρρύνουμε τα κράτη μέλη να αναπτύξουν τις ενεργειακές τους δυνατότητες   σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και σε κοιτάσματα που υπάρχουν στις ΑΟΖ των κρατών μελών όπως πχ αυτά που ήδη έχουν ανακαλυφθεί στα νότια της Κρήτης, στα Ιόνια και την Κύπρο θεμελιώνοντας , οργανώνοντας και κατοχυρώνοντας την ΚΟΙΝΗ ΕΥΡΩΠΑΊΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ (ευρωπαϊκή δηλαδή ΑΟΖ) εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες επάρκειας σε όλη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...