Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Η επίθεση στην Κρήτη φέρνει στο προσκήνιο τα προβλήματα της «μαύρης» εργασίας

Τα προβλήματα που δημιουργεί η παράνομη, αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία «που κυριαρχεί στον τουριστικό κλάδο και που έχει ενισχυθεί από τις μνημονιακές πολιτικές» έφερε στο προσκήνιο... η επίθεση του 20χρόνου Ολλανδού ανιματέρ στον 12χρονο Ρώσο, σύμφωνα με τον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη.
Σε δήλωσή του ο κ. Κριτσωτάκης υποστηρίζει ότι το περιστατικό «γεννά αμείλικτα ερωτήματα σχετικά με τη βιομηχανία “ενοικίασης φθηνού εργατικού δυναμικού”, τη σωρεία παραβιάσεων της νομοθεσίας, την πρόσληψη ανειδίκευτων εργαζομένων και των δήθεν “μαθητευομένων” και “εξωτερικών συνεργατών”, των επιδοτούμενων προγραμμάτων “πρακτικής άσκησης” και απασχόλησης νέων ανέργων στον κλάδο του Τουρισμό που λειτουργούν ως ευκαιρίες εξασφάλισης “φθηνής” εργασίας για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και που φυσικά δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεργίας».

Όπως υποστηρίζει, η εξάλειψη της Εργατικής Νομοθεσίας, η διάλυση του κρατικού μηχανισμού, η απαξίωση, η κατάργηση και η υποστελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών δημιουργούν συνθήκες ασυδοσίας.

«Όσο η ασκούμενη τουριστική πολιτική στην Ελλάδα δεν επενδύει σε καταρτισμένους εργαζόμενους με αξιοπρέπεια και ασφάλιση, θα γίνεται όχημα ευκαιριακής επιχειρηματικότητας, πτώσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τουρισμό και δυσφήμησης της χώρας μας προς άγραν εύκολου κερδοσκοπισμού για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού» καταλήγει ο βουλευτής Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...