Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Χαμός στα Χανιά: Συγκέντρωση έξω από την αμερικανική βάση!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αμερικανική βάση της Σούδας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι επιτροπές ειρήνης, ζητώντας το κλείσιμο των βάσεων του ΝΑΤΟ...
Να κλείσουν άμεσα οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Ελλάδα, να μη χρησιμοποιηθούν οι βάσεις της Σούδας σε περίπτωση πολεμικής επιχείρησης στη Συρία και να επιστρέψουν στην Ελλάδα όλοι οι έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων, ζήτησαν σήμερα μέλη των επιτροπών ειρήνης από όλη την Κρήτη και εκπρόσωποι φορέων του νησιού που πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη της αμερικανικής βάσης στον Μουζουρά Ακρωτηρίου.

Τα μέλη των επιτροπών ειρήνης που συμμετείχαν στην κινητοποίηση συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων όπου και εγκρίθηκε το ψήφισμα της κινητοποίησης.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες μεταξύ των οποίων ήταν και οικονομικοί μετανάστες από τη Συρία πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο και την παλιά πόλη των Χανίων μετά το τέλος της οποίας επιβιβάστηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητα και λεωφορεία με προορισμό την αμερικανική βάση στον Μουζουρά Ακρωτηρίου.

Έξω από τον χώρο της βάσης είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις που δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να φθάσουν μέχρι την πύλη, ωστόσο δεν υπήρξαν εντάσεις και επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...