Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ηράκλειο: Η Ρέα Γαλανάκη στο νέο κτίριο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης


Tην ικανοποίησή και τη χαρά της για το έργο , που έχει επιτελεσθεί και που θεωρεί πολύ σημαντικό για την πόλη εξέφρασε η γνωστή συγγραφέας καταγόμενη από το Ηράκλειο Ρέα Γαλανάκη επισκεπτόμενη σήμερα το νέο κτίριο Αχτάρικα όπου θα στεγαστεί η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Την κ. Γαλανάκη καλωσόρισε ο Δήμαρχος Γιάννης Κουράκης ενώ ο Μανόλης Βασιλάκης, Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βικελαίας, ανέλαβε την ξενάγησή της σ’ όλους τους χώρους του κτηρίου.

Συγκινημένη η κ. Γαλανάκη είπε ότι και η ίδια έχει αναμνήσεις από παιδικούς αποκριάτικους χορούς στο καφέ Ρεγκινάκη, που στεγαζόταν στο ισόγειο του κτηρίου και πρότεινε να αναρτηθούν παλιές γκραβούρες του Ηρακλείου και της πλατείας σε παλαιότερα χρόνια, ώστε να συνδεθεί το παρελθόν με το παρόν.

Ο Δήμαρχος πρόσφερε στη συγγραφέα την έκδοση της Βικελαίας των πρακτικών του συνεδρίου για την πρώιμη νεοελληνική δημώδη γραμματεία και τις κοντυλιές του Καλογερίδη για βιολί σε εκτέλεση του αείμνηστου Αρχιμουσικού του Δήμου Ηρακλείου Μηνά Τζωρτζάκη.

Κατερίνα Πολύζου / ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...