Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Άπορος στα κρατητήρια για απλήρωτο πρόστιμο

Λίγες μέρες στα κρατητήρια υποχρεώθηκε να περάσει ένας άπορος Χανιώτης, καθώς μέσα σε όλα τα δεινά που περνάει, προέκυψε και ένα απλήρωτο πρόστιμο.

Ο άνδρας περιμένει πάνω από ένα χρόνο να περάσει από την επιτροπή που εξετάζει τις αναπηρικές συντάξεις και μέχρι να συμβεί αυτό και να πιστοποιηθεί το πρόβλημα του, έχει μείνει χωρίς κανέναν πόρο. Τον τελευταίο μήνα, μάλιστα, έχει μετατρέψει σε σπίτι το αυτοκίνητο του και μένει σ' αυτό, πριν βρεθεί πίσω από τα κάγκελα.

Αυτό προέκυψε από ένα πρόστιμο που του επιδίκασε δικαστήριο ερήμην του λόγω του ότι είχε βρεθεί να οδηγάει υπό την επήρεια αλκοόλ. Δεν είχε μπορέσει να το πληρώσει, με επακόλουθο να περάσει την πόρτα των κρατητηρίων. Μετά από ενέργειες των εργαζομένων στην Ψυχιατρική κλινική Χανίων, το ποσό συγκεντρώθηκε και έτσι ο άνδρας, αφού πέρασε τρεις μέρες στα κρατητήρια, αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, παρόμοια δράματα εκτυλίσσονται καθημερινά μπροστά στα μάτια τους, αφού από τη μία τα μικροποσά που ελάμβαναν άνθρωποι με προβλήματα ως επίδομα σταμάτησαν και από την άλλη η επιτροπή που επρόκειτο να περάσουν, αργεί παροιμιωδώς να κάνει το έργο της.

Πηγή: haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...