Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Καθυστερεί η ΕΡΤ την ψηφιακή στην Κρήτη


Για τον Μάϊο μιλούσε το χρονοδιάγραμμα της γενικής γραμματείας Τηλεπικοινωνιών στην ψηφιακή μετάβαση στα δυο κέντρα εκπομπής της Κρήτης, Ρογδιά και Μαλάξα αλλά φαίνεται πως η ΕΡΤ είναι ανέτοιμη για αυτό το βήμα.

 Από την πλευρά της Digea που έθεσε εξαρχής την Κρήτη ως επόμενο σημείο ψηφιακής μετάβασης με βάσει τον παλιό χάρτη της μεταβατικής περιόδου του 2008, δηλώνουν έτοιμοι να σβήσει το αναλογικό σήμα στην Κρήτη.

Περιμένουν ωστόσο την επίσημη αναγγελία. Στην ΕΡΤ δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και αιτία για αυτό είναι ότι δεν υπογράφηκε η σύμβαση ΟΤΕ-ΕΡΤ για τη δορυφορική μετάδοση των τηλεοπτικών σημάτων της κρατικής τηλεόρασης. Η σύμβαση εκκρεμεί εδώ και μήνες εξαιτίας μιας διαφωνίας ανάμεσα στις δυο εταιρείες.

Για να συμμετάσχει η ΕΡΤ στην ψηφιακή μετάβαση της Κρήτης στο τέλος Μαΐου θα πρέπει η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης να εγκρίνει επιπλέον κονδύλι για μεταφορά των τηλεοπτικών της σημάτων μέσω κυκλωμάτων ΟΤΕ. Γιατί ακόμη κι αν υπογραφεί η σύμβαση για τη δορυφορική μετάδοση, αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από το Ελεγκτικό συνέδριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...