Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ρογδιά Ηρακλείου: Ιερέας επιτέθηκε στους φιλόζωους - ''Ξεφτιλίσατε ένα ολόκληρο χωριό''


Στον παπά του χωριού Ρογδιά στον νομό Ηρακλείου Κρήτης απευθύνθηκαν τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου Ζωόφιλη Δράση προκειμένου χθες μετά το τέλος της λειτουργίας και αφού είχε τελειώσει το κήρυγμα του – την ώρα που μοίραζε το αντίδωρο στους πιστούς – να πει δυο λόγια στο ποίμνιο σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων και φυσικά να καταδικάσει το απεχθές έγκλημα, δηλαδή τη δολοφονία των δύο ανυπεράσπιστων ζώων από κάτοικο του χωριού στις 4 Μαρτίου.

Ο ιερέας, ενώ του ζητήθηκε με πολύ ευγενικό τρόπο αυτή η παρέμβαση, όχι μόνο δεν θέλησε να βοηθήσει, αλλά απευθυνόμενος στην πρόεδρο του συλλόγου Γεωργία Στεφανάκη κατηγόρησε τους φιλόζωους για την διαπόμπευση του χωριού του. Μάλιστα και ενώ ήταν ανοιχτό το μικρόφωνο της είπε: «Ξεφτιλίσατε ένα ολόκληρο χωριό».

Θυμίζουμε ότι τα μέλη της Ζωόφιλης Δράσης πήγαν χθες στη Ρογδιά - όχι γιατί δεν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν - αλλά για να κολλήσουν αφίσες σχετικά με την επικήρυξη του δράστη και για να έρθουν σε επαφή με τους κατοίκους, ώστε να τους ευαισθητοποιήσουν, για να πάψουν να συγκαλύπτουν έναν τέτοιο εγκληματία.

Προφανώς ο συγκεκριμένος ιερέας δεν θεωρεί ότι τα δημιουργήματα του θεού στον οποίο πιστεύει έχουν δικαιώματα.

Προφανώς πιστεύει ότι δεν είναι και τόσο μεγάλη ασέβεια να τα εκτελείς, να τα πνίγεις, να τα κακοποιείς, να τα αφήνεις χωρίς τροφή και νερό να τα εκμεταλλεύεσαι ποικιλοτρόπως.

Προφανώς νομίζει ότι είναι ιερότερη η συγκάλυψη ενός εγκληματία συγχωριανού του, αν και ο δράστης αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος η αιτία που και ένα ολόκληρο χωριό ξεφτιλίζεται, που και η Κρήτη αλλά κατά συνέπεια και η Ελλάδα εκτίθενται ανεπανόρθωτα!

zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...