Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ο Στάθης των Ράδιο Αρβύλα παρουσιαστής στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι


Δεν είναι «Ράδιο Αρβύλα» είναι γεγονός! Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο διάσημος συμπαρουσιαστής της δημοφιλούς εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα», πάει Ρέθυμνο για να παρουσιάσει το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι!

Γνωστός για την αγάπη του στη μουσική, το πηγαίο χιούμορ και τις φοβερές ατάκες του, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος είναι έτοιμος να παρουσιάσει την μεγάλη παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων, την Κυριακή 17 Μαρτίου. Ο ίδιος αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής και υποσχέθηκε αξέχαστες στιγμές διασκέδασης.

Συνπαρουσιαστής του θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος Μιχάλης Λεάνης, διευθυντής προγράμματος του Ραδιοφωνικού Σταθμού Nova Sport Fm 94,6 και αρθογράφος της αθλητικής εφημερίδας Sportday.

Η πόλη του Ρεθύμνου ζει στους ρυθμούς της Αποκριάς εδώ και πολλές εβδομάδες, με το κέφι να κορυφώνεται κατά το τελευταίο 4ημερο. Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις έχει σπάσει κάθε ρεκόρ και το Ρέθυμνο στέλνει ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας σε ολόκληρη τη χώρα. Οι ομάδες που θα παρελάσουν είναι φέτος 44 με τις 33 να έχουν φτιάξει το δικό τους Άρμα. Η ζήτηση για συμμετοχές στις ομάδες συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και οι καρναβαλιστές φέτος αναμένεται να φτάσουν τις 15.000.

Ολόκληρη η πόλη στηρίζει το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

«Έλα και εσύ»! Αυτό είναι το σύνθημα που ενώνει φέτος ολόκληρο το Ρέθυμνο, σε μια μεγάλη εκστρατεία υποστήριξης και προστασίας, του σπουδαίου θεσμού του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. Στην εκστρατεία συμμετέχουν όλοι οι Επαγγελματικοί Φορείς και Σύλλογοι του Ρεθύμνου και η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, με στόχο την ποιοτική παροχή υπηρεσιών και την ασφάλεια κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων. Ένα αυτοκόλλητο – «Ειδικό Σήμα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού», βρίσκεται ήδη σε εμφανή σημεία στα καταστήματα και όλες της επιχειρήσεις που στηρίζουν την καμπάνια, και πιστοποιεί την συμμετοχή τους.

Το πρόγραμμα του 4ημερου

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το τελευταίο τετραήμερο της Αποκριάς, με τις παραδοσιακές Κρητικές Καντάδες σε όλη την πόλη του Ρεθύμνου την Παρασκευή 15 Μαρτίου, την Νυχτερινή παρέλαση το Σάββατο 16 Μαρτίου και την Μεγάλη Παρέλαση και το Κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Την Καθαρή Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις, με την αναβίωση παραδοσιακών εθίμων, τόσο μέσα στην πόλη, όσο και σε πολλά χωριά του Νομού Ρεθύμνης.

Εντωμεταξύ, με αμείωτο κέφι συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Αποκριάς στο Ρέθυμνο.

Η Τσικνοπέμτη ήταν άλλη μια μέρα γιορτής, αφού εκατοντάδες Ρεθεμνιώτες βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν. Το «πολύχρωμο» πλήθος παρακολούθησε με ενδιαφέρον το «γάμο της χρονιάς» που οργάνωσε η Καρναβαλική ομάδα «Εμείς κι Εμείς». Μέσα από τη σάτιρα και τα ηχηρά γέλια των «καλεσμένων» ο γαμπρός Μανούσος κατάφερε να παντρευτεί την αγαπημένη του νύφη Σβετλάνα!

Από την Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη μέχρι ολόκληρη την Παλιά Πόλη είχαν στηθεί κεράσματα, όπου ντόπιοι και επισκέπτες αντάλλασαν ευχές.

Στο ίδιο κλίμα κεφιού και χαράς, είχαν προηγηθεί στις αρχές τις εβδομάδας οι περίφημες καντάδες. Ελληνικά τραγούδια σκόρπισαν αναμνήσεις και χαρά σε πολλές γειτονιές της πόλης με τη συμμετοχή της μεικτής και παιδικής χορωδίας του Δήμου Ρεθύμνης, την επιμέλεια της οποίας έχει η Ισιδώρα Χαλκιαδάκη, καθώς και των μαθητικών χορωδιών των Γυμνασίων Ατσιποπούλου και Επισκοπής, με τη διδασκαλία-επιμέλεια της Έλλης Περίσογλου. Επίσης, τις καντάδες συνόδευσαν μουσικά οι Πλαΐτης Ανδρέας, Ματσουλιάδης Βαγγέλης , Τζίμας Δημήτρης, Σουγιάς Βαγγέλης, Βασιλάκης Γιώργος, Αναγνωστόπουλος Κώστας και Βάμβουκας Αντώνης.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε επίσης το Σάββατο στο κέντρο «Γεράνι Παλλάς» ο Μεγάλος Χορός των Ομάδων, που φέτος έχει θέμα: “Απο… στροφή στην ποιότητα”. Στη διάρκειά έγινε η καθιερωμένη και άκρως ευφάνταστη και διασκεδαστική παρουσίαση των θεατρικών – σατιρικών σκετς των Ομάδων.

Μία ακόμα σημαντική εκδήλωση, το ελληνικό Αποκριάτικο γλέντι του Λυκείου Ελληνίδων, έλαβε χώρα την Κυριακή στο κέντρο «Φάρος». Αποκριάτικα δρώμενα, χορός και τραγούδια από την Κρήτη και όλη την Ελλάδα, αλλά και φαγητό, ποτό και χορός διασκέδασαν όλο τον κόσμο.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...