Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ακόμα περιμένουν δασκάλους στα σχολεία της Κρήτης - Αδιαφορεί το υπουργείο


Την ώρα που στα σχολεία της Κρήτης τα κενά στις θέσεις των δασκάλων προκαλούν τεράστια προβλήματα, παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε στα μέσα της σχολικής χρονιάς, το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο σφυρίζει αδιάφορα αλλά απαγορεύει και στους εκπαιδευτικούς να αναφέρουν το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση!

Τα απίθανα περιστατικά που καταγράφονται καθημερινά στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από τους δασκάλους, όσο και από τους γονείς των μαθητών.

Τελευταίο παράδειγμα που επιβεβαιώνει την τραγική πραγματικά κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της Κρήτης, είναι η είδηση ότι δασκάλα από τριθέσιο δημοτικό σχολείο του Σοκαρά του Δήμου Γόρτυνας μεταφέρθηκε σε σχολείο του Πύργου προκειμένου να καλύψει το κενό που υπάρχει εκεί έχει αναστατώσει την εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού. Τα παιδιά στο σχολείο του Σοκαρά έχουν μείνει χωρίς δασκάλα με τους γονείς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων να είναι εξοργισμένοι τονίζοντας τα έντονα εκπαιδευτικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Η νεαρή δασκάλα σύμφωνα με πληροφορίες δεν επιθυμούσε την απομάκρυνση της από το σχολείο καθώς υπήρχε ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τους μικρούς μαθητές της.

Όταν της ανακοινώθηκε ότι θα μετατεθεί προσωρινά σε σχολείο του Πύργου, δεν της διευκρίνισαν αν η μετάθεση της είναι θα προσωρινή ή μόνιμη γεγονός που καθιστά τα πράγματα μετέωρα. Ο Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης, Τακτικός Αιρετός του ΠΥΣΠΕ μιλώντας στο prismanews.gr τόνισε πως κάτι τέτοιο είναι αντιεπαγγελματικό και παράνομο αν σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμαστε στη μέση της σχολικής χρονιάς και ζητά την άμεση επιστροφή της δασκάλας εξηγώντας πως 30 με 40 παιδιά αυτή τη στιγμή είναι υπό τον έλεγχο 2 μόνο δασκάλων. Αυτό που ζητάμε είναι να διορισθεί συνάδελφος για να καλυφθεί το κενό και μέχρι να καλυφθεί το κενό να διοριστεί δάσκαλος που υπηρετεί στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης.

Πλαφόν στα κενά
Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρογιαννάκη, το υπουργείο Παιδείας βάζει... πλαφόν στα κενά των σχολείων που στέλνει η κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα αν η Περιφέρεια Κρήτης στείλει έγγραφο που λέει ότι υπάρχουν 15 κενά σε σχολεία του δήμου Ηρακλείου, η απάντηση που θα πάρει από το υπουργείο θα λέει ότι τα κενά που θα στέλνονται δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 4! Άρα γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το υπουργείο θέλει να παρουσιάσει μία άλλη εικόνα σε σχέση με τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία της Ελλάδας.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...