Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

«Δεν τίθεται θέμα τροποποίησης της διαδοχικής ασφάλισης»


Η απάντηση στην παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη


Για τις  προϋποθέσεις θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος διαδοχικής σύνταξης σε εργαζομένους άνω των 65 ετών, απαντά ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννης  Βρούτσης, στην παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη,  και επισημαίνει ότι οι διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης εφαρμόζονται μόνο όταν επέλθει ο ασφαλιστικός κίνδυνος.

Όπως αναφέρει στην απάντησή του, ο Υπουργός κ. Ι. Βρούτσης : «βάσει των διατάξεων του Ν.3863/15-07-2010 τεκμαίρεται ότι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της διαδοχικής ασφάλισης, ο διαδοχικά διανυθείς χρόνος της διαδοχικής ασφάλισης σε ομοειδείς ασφαλιστικούς οργανισμούς συνυπολογίζεται τόσο για τη θεμελίωση των προϋποθέσεων χορήγησης σύνταξης όσο και για τον υπολογισμό του ποσού της σύνταξης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη νομοθεσία του τελευταίου οργανισμού, αλλά και όλων των οργανισμών στους οποίους ασφαλίστηκε διαδοχικά ο ασφαλισμένος, σύμφωνα με το ν.δ. 4202/61- όπως ισχύει και δεν τίθεται θέμα τροποποίησης των διατάξεων της διαδοχικής ασφάλισης».

Η θεμελίωση ή κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος γίνεται με τον συνυπολογισμό όλου του διαδοχικά διανυθέντα χρόνου ασφάλισης.

Τέλος, σε ότι αφορά τις διατάξεις για τα κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αναφέρει στην απάντησή του ο Υπουργός ότι: «αυτές αφορούν διατάξεις νομοθεσίας οργανισμών οι οποίες εθίγησαν από τα προσαυξημένα όρια ηλικίας και χρόνους ασφάλισης όπως αυτά διαμορφώθηκαν με το άρθρο 10  του Ν.3863/2010».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...