Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Λύσεις για τα σχολεία του Ασημίου από την Περιφέρεια


Η Περιφέρεια Κρήτης θ’ αναλάβει τη μελέτη και την κατασκευή των δύο κόμβων που απαιτούνται για την κυκλοφοριακή σύνδεση του υπό κατασκευή Βιοκλιματικού Σχολείου Ασημίου με τον επαρχιακό δρόμο, σύμφωνα με τη δέσμευση του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, στη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους φορέων της Δημοτικής Ενότητας Κόφινα,  που υλοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Για την υλοποίηση της δέσμευσης του κ. Αρναουτάκη απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άμεση προσκόμιση από πλευράς του οικείου Δήμου (Γόρτυνας) των τοπογραφικών διαγραμμάτων των παρακείμενων ιδιοκτησιών.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες, ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης και η περιφερειακή σύμβουλος Πόπη Δασκαλάκη.

Τη στιγμή που η κατασκευή του Βιοκλιματικού Σχολείου προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ο κ. Αρναουτάκης δεσμεύτηκε επίσης για την ένταξη και χρηματοδότηση έργων βελτίωσης των κτιρίων του Γυμνασίου και του παλαιού κτιρίου του Λυκείου Ασημίου, καθώς  και για την περαίωση κάποιων εκκρεμοτήτων στον αύλειο χώρο του Λυκείου και της νέας πτέρυγας που παραδόθηκε πρόσφατα από την Περιφέρεια και είναι σε λειτουργία. Για την υλοποίηση της σχετικής δέσμευσης, ο Δήμαρχος Γόρτυνας υποσχέθηκε ενώπιον των παρισταμένων ότι θα παραδώσει σ’ ένα μήνα τις σχετικές μελέτες για τα δύο σχολικά συγκροτήματα του Ασημίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα κυρίως οδοποιίας του δήμου Γόρτυνας όπου η Περιφέρεια θα προσπαθήσει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της να δώσει τις αναγκαίες λύσεις.


cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...