Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ηράκλειο: Γέφυρα συνεργασίας με αραβικές χώρες, για προώθηση κρητικών προϊόντων

Ένα ακόμη εμπορικό άνοιγμα για την προώθηση κρητικών προϊόντων επιχειρεί με στοχευμένες δράσεις η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, αυτή τη φορά προς τις αραβικές χώρες.

Έτσι, η Περιφέρεια με τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού, στις 16 και 17 Ιανουαρίου θα υποδεχτούν στην Κρήτη τους εκπρόσωπους τριών κορυφαίων αλυσίδων σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στον Λίβανο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ.

Η επίσκεψη αυτή, αποτελεί συνέχεια των επαφών που είχαν τον Απρίλιο του 2012 στον Λίβανο, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, και η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, με υπουργούς της λιβανικής κυβέρνησης με στόχο την εξαγωγή κρητικών προϊόντων στις χώρες της Μ. Ανατολής.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη, «η Περιφέρεια Κρήτης με στοχευμένες δράσεις και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς ανοίγει δρόμους στην προώθηση φημισμένων κρητικών προϊόντων, αλλά και του τουρισμού. Μετά τη Ρωσία, την Ουκρανία, τον Καναδά και χώρες της Ευρώπης, η Περιφέρεια ανοίγει γέφυρα συνεργασίας στην προώθηση κρητικών προϊόντων με τις αραβικές χώρες».

Οι εκπρόσωποι των μεγάλων αραβικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, που ενδιαφέρονται για προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα, κατά την παραμονή τους στην Κρήτη θα έχουν επιχειρηματικές συναντήσεις με εξαγωγείς του νησιού σε Ηράκλειο και Χανιά στις 16 Ιανουαρίου και 17 Ιανουαρίου στα αντίστοιχα Επιμελητήρια των δύο πόλεων.

Τέλος, το τελευταίο τριήμερο του Φεβρουαρίου, Ισραηλινοί επιχειρηματίες από εταιρείες διανομής τροφίμων και σούπερ μάρκετ, αναμένεται επισκεφθούν το νησί, όπου θα έχουν επαφές για την εισαγωγή κρητικών προϊόντων στη χώρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...