Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Μιχελογιαννάκης: Να διατεθούν υπάλληλοι για τον έλεγχο της λίστας Lagarde

Την διάθεση υπαλλήλων για τον έλεγχο της λίστας Lagarde, ζητά με ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης και επισημαίνει:

"Σύμφωνα τα όσα πληροφορούμαστε, συνεχή είναι τα αιτήματα που υποβάλει το ΣΔΟΕ προς την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών για διάθεση υπαλλήλων ειδικευμένων στην πληροφορική οι οποίοι θα βοηθήσουν στο τεχνικό μέρος της επεξεργασίας και αξιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ. Ωστόσο, οι εκκλήσεις αυτές έχουν πέσει έως τώρα στο κενό διότι όπως ενημερώνεται ατύπως το ΣΔΟΕ, δεν περισσεύει επιστημονικό προσωπικό για να διατεθεί στην επεξεργασία της λίστας. Το αποτέλεσμα είναι να καθυστερεί σημαντικά ο έλεγχος. Μάλιστα, πολλά από τα στοιχεία της λίστας είναι στη γαλλική γλώσσα και απαιτούνται για την επεξεργασία τους και γαλλομαθείς.

Με δεδομένη την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γ. Πεπόνη προς ειδική ομάδα ελεγκτών που έχει συσταθεί στο ΣΔΟΕ η οποία προβλέπει ότι ο έλεγχος στους καταθέτες που εμφανίζονται στη λίστα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ταχύτατα και αποτελεσματικά.

Με δεδομένη την αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών που περιμένουν να δουν επιτέλους αποτελέσματα από τον κάθε έλεγχο που γίνεται σε έχοντες και κατέχοντες πλούτο.

Με δεδομένη την απαίτηση του ελληνικού λαού να μάθει επιτέλους την αλήθεια.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,

Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε ως Υπουργός και ποιος ο προγραμματισμός του Υπουργείου Οικονομικών ώστε, να αξιοποιηθεί επιτέλους η περίφημη λίστα Λαγκάρντ και το ΣΔΟΕ να αποκτήσει την δυνατότητα να πραγματοποιεί ελέγχους εντός των χρονικών περιθωρίων που απαιτούνται."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...