Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Μ.Κεφαλογιάννης: Να καταβληθεί και στους κατοίκους της Βιάννου το επίδομα θέρμανσης


Το ζήτημα της ένταξης του Δήμου Βιάννου σε άλλη Ζώνη επιδότησης έθεσε σήμερα τον αρμόδιο Υπουργό ο Γραμματέας της Ν.Δ και βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης σε επικοινωνία που είχε μαζί του .

Ο κ. Κεφαλογιάννης εξήγησε στον Υπουργό ότι ο συγκεκριμένος Δήμος, σύμφωνα με την σχετική απόφαση δεν εντάσσεται στη ζώνη επιδότησης για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης παρά το ότι επίσημα έχει χαρακτηριστεί ορεινός (Ν 3852/10 άρθρο Παρ.17.) οι κάτοικοι του ζουν σε  υψόμετρο 770 μέτρα,  ο χειμώνας γι αυτούς έχει μεγαλύτερη διάρκεια,  ενώ καταγράφονται χαμηλές θερμοκρασίες καθόλη την διάρκεια του. Επιπλέον έχει χαρακτηριστεί πυρόπληκτος (ΚΥΑ Αρ. Πρωτ. 3763/Δ325 15.10.12) από πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά, ο πληθυσμός του είναι αγροτικός και αποτελείται από άτομα μεγάλης ηλικίας και χαμηλού εισοδήματος που καθημερινά δίνει την μάχη της επιβίωσης.

Ο κ.Κεφαλογιάννης δεν παρέλειψε τέλος να διαβιβάσει το σχετικό υπόμνημα –επιστολή του Δημάρχου Βιάννου ενώ από την πλευρά του ο κ. Μαυραγάνης υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες το συγκεκριμένο θέμα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...