Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Κρητικοί δήμαρχοι καταργούν στην πράξη τη διαθεσιμότητα

του Σωτήρη Μεταξά
Αντάρτικο από τους δήμους της Κρήτης στα σχέδια του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης, βάζει φωτιές στα σχέδια της κυβέρνησης και καταργεί στην πράξη το σχέδιο εφεδρείας. Οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης συνεδριάζουν στις 11.00 το πρωί με κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα την περίφημη εγκύκλιο του υπουργείου που έχει προκαλέσει αναβρασμό στους ΟΤΑ. Το στίγμα δίνει ο δήμαρχος Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιάννης Κουράκης ξεκαθαρίζοντας ότι το σύνολο της Αυτοδιοίκησης είναι ενάντια στις απολύσεις.

Αυτό μεταφράζεται σε μία ξεκάθαρη απόφαση, κόντρα στις προθέσεις του υπουργείου και μία κοινή γραμμή των δημάρχων της Κρήτης, που απειλούν να τινάξουν τη διαδικασία στον αέρα. Εξάλλου, και οι έτεροι, ισχυροί αυτοδιοικητικοί πόλοι της Κρήτης, τα Χανιά και το Ρέθυμνο, υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη γραμμή. Για άδικη, οριζόντια και αψυχολόγητη ενέργεια κάνει λόγο ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης σχολιάζοντας το μέτρο της διαθεσιμότητας ενώ σε σκληρό ύφος είναι το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Χανίων που μεταξύ άλλων αποφάσισε να μην αποστείλει καμία κατάσταση υπαλλήλων στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται πλέον για τον δικαστικό τους αγώνα καθώς εμφανίζονται αποφασισμένοι να καταθέσουν προσφυγές στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, έχοντας στο πλευρό τους όλους τους συναδέλφους τους αλλά και τις δημοτικές αρχές οι οποίες με έκτακτες συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων καθορίζουν τη στάση τους.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...