Το "δρόμο" για τις δικαστικές αίθουσες παίρνει η απίστευτη υπόθεση με τις καταγγελίες μιας ανήλικης, τον Αύγουστο του 2011, για ομαδικό βιασμό της σε διάφορες περιοχές στο Ηράκλειο.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης αποφάσισε να παραπέμψει σε δίκη έναν 27χρονο, πρώην φίλο της κοπέλας, και δύο Αλβανούς με τις κατηγορίες του βιασμού, της σωματεμπορίας σε βάρος ανηλίκου, της κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών και της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Αύγουστο του 2011 όταν η 17χρονη κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές ότι ο πρώην φίλος της αφού της έδωσε ναρκωτικές ουσίες, τη βίασε και στη συνέχεια την "πάσαρε" σε άλλα άτομα. Η κοπέλα μάλιστα έκανε λόγο για περισσότερα από τρία άτομα, κάτι που ωστόσο δεν προέκυψε από την έρευνα, αν και προσήχθησαν πολλοί ύποπτοι.
Το φρικτό περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με τη 17χρονη σήμερα κοπέλα, στις 31 Ιουλίου του 2011, οπότε το κορίτσι διασκέδαζε μαζί με τον πρώην φίλο της, σε μπαρ του Ηρακλείου. Σύμφωνα με όσα η κοπέλα κατήγγειλε, ο 27χρονος της έδωσε ναρκωτικά και τη βίασε στο πάρκινγκ, ενώ στη συνέχεια τη μετέφερε σε δύο διαφορετικά σπίτια στις Πατέλες όπου τη βίασε ξανά με τη συμμετοχή δύο Αλβανών.
Αν και η 16χρονη είχε δηλώσει ότι είναι περιστασιακή χρήστης, την επίμαχη νύχτα φέρεται να έκανε δύο ενέσεις ηρωίνης, τρεις "μυτιές", ένα "τσιγαριλίκι", χρήση ναρκωτικών χαπιών και αλκοόλ. Και όλα αυτά εν αγνοία των γονιών της, οι οποίοι πίστευαν, όπως είχε αναφερθεί, ότι η προβληματική συμπεριφορά του παιδιού τους μπορεί να οφειλόταν στην ... επανάσταση της εφηβείας.
Η 16χρονη στην κατάθεση που είχε δώσει στην Ασφάλεια είχε υποστηρίξει ότι ήταν παντελώς χαμένη από τα ναρκωτικά που είχε πιει και γι' αυτό δεν κάλεσε σε βοήθεια καθώς δεν είχε πνοή να αντιδράσει.

Όταν συνήλθε, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να τηλεφωνήσει στον πατέρα της για να την παραλάβει με το αυτοκίνητο του, χωρίς να του αποκαλύψει τα όσα είχαν συμβεί.
Έπεσε να κοιμηθεί και την επόμενη ημέρα ζήτησε από την κολλητή της φίλη να την επισκεφθεί επειγόντως στο σπίτι της γιατί είχε συμβεί κάτι τρομερό. Της αποκάλυψε ότι την είχαν χτυπήσει και την είχαν βιάσει. Η τελευταία την συμβούλευσε να πάνε στο εφημερεύον νοσοκομείο. Εκεί πλέον οι γιατροί ενημέρωσαν τον πατέρα της και την Ασφάλεια.
Η ίδια πιστεύει-όπως είχε αναφέρει τότε- ότι όλοι της έδωσαν ναρκωτικά για να την εκμεταλλευτούν σεξουαλικά λόγω της πλήρους αδυναμίας της να αντιδράσει. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, στην Δικαιοσύνη παραπέμφθηκαν τρεις νεαροί, ένας 26χρονος Ηρακλειώτης και δύο Αλβανοί. Και οι τρεις κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά την πολύωρη απολογία τους, ωστόσο μέχρι και σήμερα αρνούνται τις κατηγορίες, εκφράζοντας την έκπληξη τους για τα όσα κατήγγειλε σε βάρος τους η ανήλικη.
Οι δύο ισχυρίζονται ότι συνευρέθηκαν μαζί της με την θέληση της, ενώ ο τρίτος αρνείται κάθε εμπλοκή, επικαλούμενος την κοπέλα του με την οποία ήταν μαζί την μοιραία νύχτα.

Η δίκη εκτιμάται ότι θα προσδιοριστεί να γίνει άμεσα, καθώς υπάρχει φόβος να λήξει το 18μηνο της κράτησης των δύο από τους τρεις κατηγορούμενους (του 27χρονου Έλληνας και του Αλβανού που κρατείται στο κατάστημα κράτησης Αυλώνας). Ο τρίτος κατηγορούμενος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

 cretalive.gr