Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

Ηράκλειο: Παρέλαβαν τη δωρεά της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής με υγειονομικό υλικό αξίας άνω των 500.000 δολ

του ανταποκριτή του Αθηναϊκού -Μακεδονικού Πρακτορείου Γ. Μυσιρλάκη

Tην Παγκρητική Ένωση Αμερικής, για το σημαντικό ρόλο και την προσπάθειά της, στη διαρκή αναβάθμιση τής ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, στο νησί, ευχαρίστησε παραλαμβάνοντας τη δωρεά μεγάλης ποσότητας υγειονομικού αναλώσιμου υλικού για την Κρήτη, ο διοικητής τής 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Αντώνης Γρηγοράκης.

Πρόκειται για μια σημαντική κοινωνική προσφορά, με μεγάλη και άριστη ποσότητα υγειονομικού αναλώσιμου υλικού και εργαλείων, συνολικής αξίας 500.000 - 600.000 δολαρίων. Το υλικό αυτό, - επιδεσμικό υλικό, σύριγγες, γάντια, συσκευές αναρρόφησης, πιεσόμετρα, διαφανοσκόπια κ.ά.- το οποίο (σ.σ.: υλικό) τηρεί ημερομηνίες λήξης και κατ’ είδος πιστοποίηση, έφτασε στο Ηράκλειο, χάρη στη σημαντική συμβολή και τις ενέργειες τού Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού των Ορθοδόξων Χριστιανών Αμερικής (IOCC), όπως τονίστηκε κατά την παραλαβή του.

Ήδη, άρχισε η καταγραφή και κατανομή τού φορτίου ανά νοσοκομείο, σύμφωνα με τις ετήσιες καταναλώσεις του κατ’ είδος. Επίσης, άρχισε σήμερα η καταγραφή και κατανομή από την αρμόδια επιτροπή από τα νοσοκομεία, που έχει οριστεί και αναμένεται να αξιοποιηθεί στο έπακρον από όλες τις υγειονομικές μονάδες τού νησιού.

Στην εκδήλωση που έγινε στις εγκαταστάσεις του Παιδικού Αναπτυξιακού Κέντρου Ηρακλείου, όπου φιλοξενείται και η δωρεά, παραβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, διοικητές και μέλη των διοικήσεων των νοσοκομείων τής Κρήτης και στελέχη τής 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Από τους δωρητές, οι οποίοι παρέδωσαν και το φορτίο, παραβρέθηκαν από το Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό Ορθοδόξων Χριστιανών (IOCC), η εκπρόσωπος της Ελλάδας, Δέσποινα Κατσιβελάκη, από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής, ο εκπρόσωπός της στην Κρήτη, Ιπποκράτης Μπελαδάκης, και η κυβερνήτης Ζαχαρούλα Μαρματάκη, η οποία ταξίδεψε από την Αμερική για να βρίσκεται στη εκδήλωση.

Ο διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ., Κρήτης, Α. Γρηγοράκης, στο χαιρετισμό του τόνισε ότι «τα αναλώσιμα και τα εργαλεία δεν τα ζητήσαμε εμείς. Ήταν πρωτοβουλία, σκέψη και ενέργεια της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, την οποία και με μεγάλη χαρά, βεβαίως, αποδεχθήκαμε», όπως είπε.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά την Παγκρητική Ένωση Αμερικής, για τον σημαντικό ρόλο και την προσπάθειά της, στη διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, στο νησί.

Τέλος, σημείωσε ότι για να παραληφθεί αυτή η δωρεά, εκτός από τον IOCC και την Δ. Κατσιβελάκη, την Παγκρητική Ένωση Αμερικής και τον Ι. Μπελαδάκη, τα υπουργεία Οικονομίας και Υγείας, χρειάστηκε η συμβολή, η εθελοντική εργασία και οι άοκνες προσπάθειες μιας ομάδας ανθρώπων, τους οποίους και ευχαρίστησε.

Στη φωτο: ο πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, Τζον Μάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...