Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Οι Κρητικοί στέλνουν μήνυμα ανατροπής - Περισσότεροι από 5.000 στους δρόμους



Σημείο αναφοράς έγινε σήμερα το Ηράκλειο με τους Κρητικούς να στέλνουν μήνυμα ανατροπής. Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγαλειώδης πορεία που εξελίσσεται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μπροστά βρίσκονται οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησε...νωρίτερα ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Κορνάρου με την διαδήλωση να χαρακτηρίζεται εντυπωσιακή με ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή.
Μπλακ -ουτ

Το κέντρο της πόλης αυτή την ώρα είναι βυθισμένο στο σκοτάδι λόγων των προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος της ΔΕΗ με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να κινούνται στα ... σκοτεινά.

Εργαζόμενοι όλων των τάξεων, άνεργοι, συνταξιούχοι και φοιτητές, άνθρωποι από όλα τα πολιτικά μετερίζια, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων συγκεντρώθηκαν έξω από την υπό κατάληψη Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχοντας στο παγκρήτιο συλλαλητήριο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εκφράζοντας οργή και αγανάκτηση για την τελευταία πράξη μια προαναγγελθείσας εξαθλίωσης ...

Χιλιάδες στους δρόμους

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερα από 5.000 άτομα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στους δρόμους ενώ ο αριθμός αυτός μεγαλώνει συνεχώς από τον κόσμο που συρρέει. Αγρότες, κτηνοτρόφοι και έμποροι και άλλοι εργαζόμενοι από το Αρκαλοχώρι, τη Μεσαρά, τα Χανιά και άλλα σημεία του νησιού μετέβησαν στο Ηράκλειο προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο ενώ στην διάρκεια της ημέρας αρκετές ήταν οι δράσεις διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο αλλά και τις υπόλοιπες πόλεις του νησιού. Ισχυρή είναι και η παρουσία της αστυνομίας που ωστόσο παρακολουθεί διακριτικά την κινητοποίηση.

Ένταση

Από τα ογκώδη συλλαλητήρια δεν λείπουν και οι εντάσεις με διαδηλωτές να επιτίθενται εναντίον του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στο Καμαράκι σε μια προσπάθεια να ξηλώσουν τα κατεβασμένα ρολά.

Από το πρωί ρολά έχουν κατεβάσει οι δημόσιες υπηρεσίες αλλά και τα εμπορικά καταστήματα η πλειοψηφία των οποίων συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση. Το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσης μηχανοκίνητη πορεία από τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τη Λότζια διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατεύθυνση προς το Βενιζέλειο νοσοκομείο και με σημείο κατάληξης ξανά το δημαρχείο. Νωρίτερα ομάδες διαμαρτυρόμενων πολιτών προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου της Α' ΔΟΥ. Συγκεκριμένα από τις 6 το πρωί ομάδα διαδηλωτών προχώρησε στον αποκλεισμό της εφορίας ενώ όπως έγινε γνωστό άλλη ομάδα βρίσκεται στην Βιομηχανική Περιοχή στήνοντας μπλόκο στο δρόμο προκειμένου να εμποδίσουν τη διέλευση οχημάτων από και προς τις επιχειρήσεις που δραστηριούνται εκεί. Διαμαρτυρία στα γραφεία του ΟΑΕΕ πραγματοποίησαν οι έμποροι. Δυνάμεις τις αστυνομίας επέβλεπαν διακριτικά τις κινητοποιήσεις που διεξάγονται ειρηνικά και χωρίς εντάσεις.

Εν τω μεταξύ υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης με τους διαμαρτυρόμενους να παραμένουν στις επάλξεις Σημειώνεται ότι στην κατάληψη συμμετέχουν συνδικαλιστές του ΕΚΗ, αγρότες και εκπρόσωποι κομμάτων και του αντιεξουσιαστικού χώρου ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Δικαιοσύνης που είχε διακοπεί από τρακτέρ που είχε σταθμεύσει στην μέση του δρόμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...