Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Κατασχέθηκαν 10.407 δενδρύλλια κάνναβης σε ένα χρόνο στην Κρήτη

Αυξήθηκαν κατακόρυφα σε ποσοστό πάνω από 71% οι κατασχέσεις δενδρυλλίων κάνναβης τη φετινή χρονιά σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, με την Κρήτη να κρατά την πρωτιά...σε όλη τη χώρα στον αριθμό δενδρυλλίων που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας «από την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων του έτους 2012 παρατηρείται αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, του συνολικού αριθμού των κατασχεθέντων δενδρυλλίων κάνναβης στην ύπαιθρο, καθώς και μετατόπιση της καλλιέργειας σε περιοχές όπως της Θεσσαλίας, όπου στα προηγούμενα έτη δεν είχαν καταγραφεί παρόμοια στοιχεία».

Σύμφωνα με τα στοιχεία φέτος οι περισσότερες υποθέσεις καταγράφηκαν στη Θεσσαλία (375) και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη (44), η Πελοπόννησος (42) και η Κρήτη (38).

Ωστόσο, οι καλλιεργητές που δραστηριοποιούνται στο νησί φυτεύουν περισσότερες ποσότητες, καθώς τα περισσότερα δενδρύλλια, στο σύνολο 10.407 κατασχέθηκαν στην Κρήτη και ακολουθούν η Θεσσαλία (8.711) και η Πελοπόννησος (3.182).

Ειδικότερα φέτος από την αρχή του έτους, μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου έχουν κατασχεθεί 28.486 δενδρύλλια, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο (16.642) δενδρύλλια κάνναβης.

Πιο αναλυτικά τα 28.486 δενδρύλλια κατασχέθηκαν σε 625 συνολικά υποθέσεις, στις οποίες συνελήφθησαν 675 άτομα, ενώ στις δικογραφίες συμπεριλαμβάνονται 726 κατηγορούμενοι, κυρίως για κακουργηματικές πράξεις στο πεδίο της καλλιέργειας, διακίνησης και εμπορίας κάνναβης.

Επίσης, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που διατέθηκαν χρησιμοποιήθηκαν και τα ελικόπτερα της Αστυνομίας τα οποία επιχείρησαν σε 35 περιπτώσεις κάνοντας συνολικά 56 ώρες πτήσεις.

Ο επιμερισμός των υποθέσεων, των συλληφθέντων, των κατηγορουμένων και των κατασχεθέντων δενδρυλλίων, ανά γεωγραφική περιοχή, φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα :
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...