Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

"Πλιάτσικο" στα φρούτα & τα λαχανικά του Οροπεδίου

"Απαλλοτριωμένα" καταλήγουν μετά από κάθε σαββατοκύριακο μποστάνια και δέντρα στα ανατολικά της Κρήτης, καθώς ολοένα και πιο συχνό είναι το "πλιάτσικο" στα φρούτα και τα λαχανικά που εκδρομείς συναντούν στο δρόμο τους.

Κάτοικοι του Οροπεδίου Λασιθίου παρακολουθούν εκδρομείς, κυρίως από τα αστικά κέντρα, να πηγαίνουν εκδρομή στο Λασίθι και να επιστρέφουν στο σπίτι τους ... με αχλάδια, μήλα, λάχανα, κουνουπίδια, πράσα, σπανάκι και ό,τι άλλο καλό βρουν στο δρόμο τους και μπορεί να ... λάβει θέση μέσα στην κατσαρόλα!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κάποιοι εκ των "πλιατσικολόγων" δε διστάσουν να διαθέσουν τα κλεμμένα φρούτα και λαχανικά, προς πώληση στη λαϊκή αγορά, όμως στη συντριπτική τους πλειοψηφία "τρυγούν" τους καρπούς ... των άλλων, τόσο πάνω στο δρόμο όσο και στον κάμπο, για να γεμίσουν το ψυγείο του σπιτιού τους!

Κάποιοι, μάλιστα, κάνουν λόγο για απύθμενο θράσος, αφού κάτοικος του Οροπεδίου Λασιθίου αντίκρισε έκπληκτος έναν άγνωστο να κατεβάζει ... ως και σκάλα από το αυτοκίνητο για να φτάσει και τα "ψηλά" του δέντρου που έβαλε στο μάτι. "Μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια για μερικά φρούτα ή λαχανικά ... αλλά και η κακομοιριά έχει τα όριά της" - λένε χαρακτηριστικά!

Δε λείπουν, βέβαια, και οι διαπληκτισμοί (ιδίως το Σαββατοκύριακο), όταν οι κάτοικοι της περιοχής αντικρίζουν τις περιουσίες τους "κουτσοκορφισμένες", ενώ κάποιοι δε διστάζουν να προβλέψουν ... θερμό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, ήδη κάτοικος της περιοχής του Τζερμιάδου, συγκράτησε τα στοιχεία της πινακίδας κυκλοφορίας ενός από τα αυτοκίνητα που φεύγουν γεμάτα φρούτα και λαχανικά, και κατέθεσε μήνυσε στο οικείο αστυνομικό τμήμα.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...