Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

"Έφυγε" στα 51 του κορυφαίος επιστήμονας του ΙΤΕ

Θρήνος στην ερευνητική και επιστημονική κοινότητα. Το άγγελμα του θανάτου του 51χρονου ερευνητή του ΙΤΕ Σάββα Γεωργίου σκόρπισε θλίψη σε όλη την κοινότητα και ειδικά στο ΙΤΕ που εργαζόταν. Ο Σ.Γεωργίου πατέρας μιας κόρης έφυγε μετά από αγώνα 3,5 ετών που έδωσε να κρατηθεί στη ζωή. Τα προβλήματα της υγείας του προκλήθηκαν από μια αλεργική αντίδραση σε φάρμακο. Κι έκτοτε δεν συνήλθε ποτέ...

Ο Σάββας Γεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Έλαβε το πτυχίο του στην Χημεία από το Πανεπιστήμιο του Illinois (1983) και το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Utah (1988), ενώ υπήρξε  μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Princeton (1988 – 1989). Από το έτος 1992, υπήρξε Ερευνητής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του ΙΤΕ, ενώ το έτος 2006 είχε προαχθεί σε Διευθυντή Ερευνών στο ίδιο Ινστιτούτο. Είχε καταξιωθεί διεθνώς ως επιστήμονας στους ερευνητικούς τομείς της Χημειοφυσικής και της Φωτοβιολογίας. Το επιστημονικό του έργο ήταν εκτεταμένο και αφορούσε τη μελέτη φαινομένων τα οποία λαμβάνουν χώρα κατά την αλληλεπίδραση ακτινοβολίας Λέιζερ με την ύλη, και εφαρμογές αυτών σε θέματα Βιοϊατρικής. Η συμβολή του στην πρόοδο, την προβολή και την ανάπτυξη του ΙΗΔΛ του ΙΤΕ υπήρξε καθοριστική και πολυσχιδής, προσφέροντας σημαντικό ερευνητικό και διδακτικό έργο από τον πρώτο καιρό ένταξης του στο Ινστιτούτο. Ήταν παντρεμένος με την Ειρήνη Βουρλιωτάκη με την οποία απέκτησαν μία κόρη. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη.

Ο Σύλλογος Ερευνητών του Ι.Τ.Ε. σε ψήφισμά του εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του αγαπητού φίλου, συναδέλφου και διακεκριμένου επιστήμονα Σάββα Γεωργίου, Διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ι.Τ.Ε. και ομόφωνα αποφασίζει:
  • Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα, το οποίο και να αποστείλει στην οικογένεια του εκλιπόντος, με τα θερμότατα συλλυπητήριά του.
  • Να καταθέσει το ποσό των 300 ευρώ προς ενίσχυση του Ιδρύματος «Το Χαμόγελο του Παιδιού».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...